Vineri, 6 septembrie 2019, la Galeriile Sabion din Bucuresti, a avut loc vernisajul expozitiei de pictura intitulata Interferente. Pe simeze sunt lucrari semnate de Cristina Georgescu si Claudiu Victor Gheorghiu. Cuvantul de deschidere l-a rostit Amelia Dinca , istoric si critic de arta. Expozitia este deschisa pana pe data de 17 septembrie 2019.
Cristina Georgescu este restaurator la Institutul de Arheologie Vasile Parvan din Bucuresti, membru titular AFAPRR: Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP din Romania si membru al Consilului Director al AFAPRR a Uniunea Artistilor Plastici din Romania.
Recent, Cristina Georgescu s-a remarcat alaturi de alti artisti plastici, speologi si arheologi prin construirea la aproximativ 30 de kilometri de Bucuresti, in satul Cojesti, comuna Belciugatele, a unei inedite colibe inspirata de cultura de Cucuteni, ea fiind cea care a dat viata colibei prin forma si culoare.
Claudiu Victor Gheorghiu este membru titular AFAPRR: Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP din Romania, totodata consilier media si al CD al AFAPRR , membru al Consiliului Director al Visarta (Societate de gestiune colectiva a drepturilor de autor in domeniul artelor vizuale); in subsidiar jurnalist cultural.
Puteti citi in continuare prezentarea celor doi artisti, facuta de doamna Ana Amelia Madalina Dinca, istoric si critic de arta.

Cristina Georgescu

Intr- o maniera personala, de gratie a desenului si pensulatiei, dublata de pretiozitate cromatica si efecte compozitionale de mare rafinament, Cristina Georgescu face o rememorare a civilizatiei Gumelnita, transpusa in expresie plastica. Utilizand la maximum mijloacele specifice picturii, aceasta gaseste admirabile solutii de ritmare a campului imagistic, articulate pe simboluri, acoperind suprafata de desfasurare a actului pictural. Aparute ca o consecinta a unei revelatii interioare, lucrarile sale converg cu meseria de restaurator, ingloband in sine o intreaga experienta, cu urmari directe in planul creatiei personale. Notatiile Cristinei Georgescu reinvie motivul compozitional, ca factor direct al solutiilor de plasticitate deplina, generand armonie, acorduri cromatice distincte, in consonanta cu firea sa delicata si poetica. Universul imaginat de aceasta, desi porneste de la un dat simbolic autentic, redevine in alt registru, o forma de reverberare a eului liber, ramas pur si cizelat, cu fatete misterioase, asemeni civilizatiei Gumelnita, necunoscuta suficient inca.

Claudiu Victor Gheorghiu

Claudiu Victor Gheorghiu isi concentreaza intreaga atentie spre lumea sacra, spre spiritul divin care ar putea sa-i proiecteze sufletul in zona deplina a puritatii, a transcendentei si binelui. Lucrarile sale sunt momente de reculegere, de intoarcere catre sine, de monumentala liniste si serenitate. In demersul sau vizual, recurenta bucatilor de pergament cu versete din Biblie, constituie un punct de climax in ceea ce priveste statornicia artistului in perimetrul artei religioase. Un pictor hotarat, implicat in fenomenul artistic actual, identificandu-se cu ideea de adevar si frumos, acesta nu se dezice de elementele si personajele dispuse dupa invataturile Erminiei bizantine, pastrand nu numai rigorile acesteia, ci intervenind cu maiestria personala, cu fragmentul de text selectat, cu expresia desavarsita a desenului sigur, concis, expresiv si canonic. Claudiu Victor Gheorghiu isi concepe filacterele asemenea unor fasii de pergament , abordate cu minutia unui ascet care, in rugaciune, isi da masura dumnezeirii sale.