Pe site-ul Muzeului Dunarii de Jos Calarasi a aparut un grupaj de fotografii de la cel mai recent eveniment organizat la muzeu: vernisajul expozitiei de arta plastica Cristi Sisman. Vernisajul a avut loc la muzeu vineri, 2 august 2019. Cristi Sisman, artistul care expune creatiile sale, este un roman care traieste in Austria. La vernisaj au participat multi calaraseni, printre ei aflandu-se si Vasile Iliuta, presedintele CJ Calarasi, George Iacob, prefectul judetului,Ioan Damian, fost deputat, arbitru internațional olimpic de box si multi altii.
Criticul de arta Ana Amelia Dinca a deschis vernisajul, facand o sinteza a artei lui Cristi Sisman:
- Arta lui Cristi Sisman inseamna nu numai pictura, ci si colaj, ambele evaluate in expresia unei avangarde, in cadrul careia primeaza conceptul si redarea directa a unor idei. Folosind culoarea in trasaturi minimale, succinte si eliptice, artistul isi reseteaza discursul vizual intr-o exprimare emfatica, neechivoca si retorica in raport cu modul personal de percepere a realitatii. De origine romana, dar cetatean austriac, Cristi Sisman revine in tara cu expozitia de la Muzeul Dunarii de Jos, care arata publicului preocuparile sale in a fi diferit in fiecare lucrare, in care cauta noi sensuri existentiale. Intr- o structurare clara a compozitiei, de un echilibru cautat, adesea cu insertii de tuse ritmice, invaluite in picturalitate, artistul porneste de la formula vizuala figurativa, ajungand la notiuni abstracte in exprimarea plastica.
In aceeasi zi, la Complexul Albatros Pod 4 de pe malul Borcei, de langa Calarasi, artistul si-a sarbatorit ziua de nastere, inconjurat de prietenii sai apropiati din Calarasi.