AmosNews informeaza: Cazinoul din Constanta va fi reabilitat
In paragina de prea multa vreme, la adresa Cazinoului din Constanta a mai sosit o promisiune: va straluci din nou si in mai putin de 3 ani! Compania Nationala de Investitii ar urma sa se ocupe de lucrari, care vor depasi 110 milioane de lei. De ani de zile, Cazinoul din Constanta e intr-o continua degradare, sub privirile autoritatilor a ajuns si adapost pentru pasari. De iarna trecuta, i s-a mai dat o sansa. Monumentul Art Nouveau a fost pus la adapost de intemperii cand ministerul Dezvoltarii a anuntat ca ii va reda stralucirea. La finalul lucrarilor, cazinoul va dispune de o sala multifunctionala si una de festivitati si ar putea fi reintrodus in circuitul turistic. In trei luni ar trebui sa fie gata proiectul, iar in 27 de luni, Compania Nationala de Investitii sa si execute lucrarile. Vor contribui insa si autoritatile locale la acest proiect. Primaria se va ocupa, asa cum si-a asumat, de sistematizarea taluzului, de racordarea la utilitati si de tot ce inseamna zona adiacenta acestei cladiri, potrivit Adrianei Teodoru, purtator de cuvant al Primariei Constanta. Starea de degradare a cazinoului este foarte avansata, asa ca lucrarile de consolidare si reabilitare vor costa peste 110 milioane de lei.
- Este regretabil ca a trecut atat timp. Oamenii iubesc Cazinoul. Este una dintre cladirile cele mai indragite. S-ar putea sa existe probleme chiar si cu soclul acestui Cazino pentru ca el sta aici in vanturi si la indemana valurilor. S-ar putea sa fie probleme de structura si, in orice caz, sunt probleme de decoratii, precizeaza Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Arta Constanta.
Constantenii, dar si turistii au auzit de prea multe ori astfel de promisiuni incat nici pe acestea nu le iau in seama. Cazinoul din Constanta a fost introdus pe lista celor mai periclitate monumente din Europa. Monumentul terminat in 1910 a trecut pe rand de la Primarie la un investitor privat din Israel, inapoi la autoritatile locale, si acum la Ministerul Dezvoltarii Regionale.