In curand, la cinema puteti viziona filmul Princess Emmy (2019) - Povestea printesei Emmy.
Distributie: Franka Potente, John Hannah, Bella Ramsey, Tim McInnerny, Ruby Barnhill
Regia: Piet De Rycker
Gen film: animatie, familie
Durata: 75 minute
Premiera in Romania: 03.05.2019
Emmy, o printesa de 8 ani din tinutul Kandis, poate vorbi cu caii. A mostenit darul de la stra-stra-stra-stra-strabunica Karlotta. Dupa cum spune legenda, Karlotta a salvat o turma de cai albi datorita curajului ei. Astfel, ea aproape si-a pierdut viata, insa caii i-au oferit darul de a putea vorbi cu ei. Acest talent este menit sa fie pastrat secret fata cei care nu il poseda. Povestea a fost scrisa intr-o carte secreta, iar fiecare pazitor trebuie sa o pastreze in siguranta. Cartea ce continea inscripții despre puterile magice, a fost uitata de-a lungul timpului. Inclusiv Emmy a uitat totul despre asta.
Emmy are 26 de cai si fiecare poarta numele unei litere din alfabet. Ei ii ofera toata prietenia si simpatia de care are nevoie. Fiind printesa si mostenind acest dar, ea nu este o fata obisnuita, chiar daca aceasta este cea mai mare dorința a ei. Dar asta este ea: o fata norocoasa care nu stie de ce merita sa fie speciala. Cel putin Karlotta a trebuit sa fie indrazneata si curajoasa pentru a-si castiga darul.
De Ziua Printesei, care va fi organizata peste o saptamana, Emmy va deveni membru cu drepturi depline al Comunitatii Regale. Un Maestru Ceremonial o va invața tot ce trebuie sa stie pentru a putea deveni cea mai buna prințesa. Cand va descoperi ca verisoaral ei, Gizana, avand tot 8 ani, va participa la aceleasi cursuri si va deveni, de asemenea, o printesa in aceeasi zi, Emmy isi pierde curajul. Gizana face totul perfect si intotdeauna obtine ceea ce isi doreste. Pentru Gizana, Ziua Printesei este cel mai important eveniment din viata ei. Dupa cum era de asteptat, Maestrul o incurajeaza pe Gizana, in defavoarea lui Emmy.
In plus, Emmy, fiind obisnuita in a-si petrece zilele impreuna cu caii ei, trebuie sa se obisnuiasca dintr-o data cu un program strict, pentru a putea deveni, in mod oficial, o printesa. Daca fetele nu obtin performanțe bune pe parcursul lecțiilor, Maestrul Ceremonial are dreptul sa anuleze Ziua Printesei.
Gizana incearca sa profite de slabiciunea rivalei si o urmeaza pe Emmy peste tot. Sub presiunea ochilor verisoarei ei, Emmy se apropie periculos de a-si da in vileag secretul.
Emmy gaseste un pergament misterios in cartea secreta a Karlottei. Scrise pe el sunt aceleasi simboluri ca pe zidurile unei ruine misterioase, folosita candva de marii preoti ai unei dinastii de cai uitate. Emmy se indreapta catre o aventura magica pentru a afla cine este cu adevarat. Devenind prea intrigata in a-si intelege trecutul, Emmy incepe sa lipseasca de la cursuri, Maestrul Ceremonial neavand alta posibilitate decat sa anuleze Ziua Printesei.
Gizana este devastata si incearca sa se razbune. Dandu-si seama de secretul pe care il ascundea Emmy, ea fura cartea si pergamentul si calatoreste spre vechea ruina. Cu ajutorul puterilor magice ale simbolurilor scrise pe pergament, ea cere sa aiba acelasi dar ca Emmy.
Daca cineva il merita cu adevarat, este ea si nu Emmy. Cererea ei este negata si, din invidie si frustrare, Gizana rupe pergamentul in bucati. Daca ea nu poate avea darul atunci nimeni nu ar trebui sa-l aiba.
In acel moment, Emmy isi pierde capacitatea de a vorbi cu caii. Gizana isi da seama ce a facut si fuge, punandu-se in pericol. Fara sa se gandeasca, Emmy o salveaza pe Gizana, riscandu-si propria viata.
Aratand iertare, indrazneala si curaj, spiritele care i-au acordat candva Karlottei darul, decid sa ofere din nou ceea ce parea pierdut. Singurul lucru pe care si-l va aminti Gizana este ca Emmy i-a salvat viața, fiindu-i foarte recunoscatoare. Schimbate, fetele decid sa lase deoparte diferențele dintre ele. Demonstrandu-si caracterul real, Maestrul Ceremonial isi schimba decizia.
Ziua Printesei va fi organizata, iar Emmy si Gizana vor deveni membri oficiali ai comunitații Regale. Caii sunt fericiti ca totul s-a incheiat cu bine.