In cadrul evenimentelor dedicate Centenarului Romaniei, s-a numarat si un Proiect
cultural exceptionl, de redescoperire a identitatii nationale la 100 de ani si prin care se readuce istoria in atentia romanilor. In cadrul Proiectului finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale s-a realizat pentru prima oara in Romania o dotare a unitatilor de invatamant preuniversitar si institutiilor publice cu o colectie de tablouri cu imagini tip fotografii - Galeria Razboiului de Reintregire a Romaniei din anul 1917 in peste 4.000 de locatii. Totodata in cadrul proiectului s-a lansat site-ul centenar.infocons.ro in care se regasesc imagini de acum 100 de ani cu locuri si cladiri din Bucuresti, Alba Iulia si Iasi, fotografii vechi care au fost refacute in aceeasi locatie in ziua de astazi, o trecere peste timp la 100 de ani, imagini care ne arata trecerea unui Centenar peste Romania. Toate aceste imagini sunt la o calitate exceptionala pentru a putea fi printate si afisate sub forma de tablouri in diferite institutii, dar si de sectorul privat cu titlu gratuit.
In cadrul acestui Proiect s-a realizat si un Catalog - Albumul eroilor, album dedicat celor care au luptat in Razboiul de Reintregire a Romaniei din anul 1917 in care se regasesc imagini din timpul Primului Razboi Mondial, locatiile monumentelor care celebreaza martirii Primului Razboi Mondial, cat si lista ostasilor romani cazuti la datorie. S-a realizat si un Album de fotografii 1918 -2018 in care sunt ilustrate imagini cu cladiri, monumente arhitectonice din Bucuresti, Iasi si Alba, printr-o paralela (1918- 2018). Aceste materiale pot fi accesate pe site-ul centenar.infocons.ro, si sunt puse si la dispozitia bibliotecilor din Romania cu titlu gratuit.
Legat de aceste importante materiale, Sorin Mierlea - Presedinte InfoCons, a spus:
- Avand in vedere ca anul 2018 este un an unic pentru Romania, cand celebram 100 de ani de la Marea Unire si de la Razboiul de Reintregire a Romaniei din anul 1917, trebuie sa ne aducem aminte si de cei care acum 100 de ani au reusit sa realizeze un vis aparent imposibil: Unirea tuturor romanilor.