Odeon Film si 20 th Century Fox au organizat in luna decembrie a anului trecut un eveniment exclusiv la Bucuresti, dedicat filmului Alita: Ingerul razboinic.
Cu acest prilej, am avut placuta surpriza de a urmari in avanpremiera secvențe din filmul Alita: Ingerul razboinic si sa descopar povestea celei care a devenit Alita. Pelicula a fost prezentata intr-una din salile superbe ale cinematografului din Baneasa Shopping City.
Regizat de Robert Rodriguez si produs de James Cameron si Jon Landau, prin Lightstorm Entertainment, filmul este o poveste plasata in secolul 26, intr-un viitor distopic, si urmareste aventura Alitei, un cyborg amnezic, interpretat de Rosa Salazar. Alita vrea sa afle cine este ea cu adevarat si lupta pentru a schimba lumea.
Scenariul este semnat de James Cameron si Laeta Kalogridis, iar filmul are la baza seria manga creata de Yukito Kishiro. Din distributie mai fac parte Jackie Earle Haley, Eiza Gonzalez, Lana Condor, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jennifer Connelly si Christoph Waltz.
Personajul principal este creat prin CG animation si va fi filmat in 3D, printr-un sistem de proiecție stereografic, folosit de James Cameron in documentarele sale. Bugetul alocat este de aproximativ 200 de milioane de dolari, fiind cel mai generos buget pe care Robert Rodriguez l-a avut vreodata pentru realizarea unui film.
Adaptarea pe marele ecran a seriei manga creata de Yukito Kishiro este un vis mai vechi al lui James Cameron. Regizorul si-a dorit inca din 1995 sa dea viat aproiectului, insa l-au ținut pe loc finalizarea filmului Titanic si lipsa mijloacelor tehnice, insuficiente la vremea respectiva pentru a reda lumea Alitei si universul lui Kishiro.
Compania Fox a mai anunțat si alte titluri care isi vor muta premiera: The Predator (r. Shane Black) intra in cinematografe pe 15 septembrie, iar The Darkest Minds (r. Jennifer Yuh Nelson) pe 3 august. Death on the Nile, regizat de Kenneth Branagh si inspirat din cartea Agathei Christie, va putea fi vazut incepand cu 8 noiembrie 2019. Prima adaptare a romanului s-a facut in 1978 si a fost regizata de John Guillermin, cu Peter Ustinov in rolul lui Hercule Poirot. Se vehiculeaza ca in varianta din 2019, Branagh va reveni in rolul lui Poirot.
Regia: Robert Rodriguez
Cu: Jennifer Connelly, Rosa Salazar, Christoph Waltz, Mahershala Ali
Gen film: actiune, aventuri, dragoste
Premiera in Romania: 15.02.2019
Suntem in secolul XXVI, iar umanitatea trebuie sa supraviețuiasca pe pamantul pustiit de un razboi major. Tehnologia este mai avansata decat oricand, iar cyborgii sunt la ordinea zilei.
Battle Angel este povestea Alitei, o tanara cyborg fara amintiri, care realizeaza ca are o cunoastere instinctiva a misterioasei tehnici de arte marțiale Panzer Kunst. In incercarea de a-si recapata memoria, Alita strabate tinuturile pustiite ale lumii dominate de prezența obsedanta a minunatului oras plutitor Tiphares.