In luna decembrie 2018 a aparut un nou volum din Colectia Istorii Secrete (XXXI), a Editurii Integral. Autorul cartii este Dan Silviu Boerescu, un celebru scriitor si editor roman, critic literar si fost redactor-sef si director editorial al revistei Playboy. Cartea Misterele inexplicabile din Carpati. Aur, Guri de Rai, cetati-fantoma prezinta 8 mituri istorice insotite de consemnari de presa prezentate de Dan-Silviu Boerescu. Carpatii sunt coloana vertebrala a istoriei Romaniei dar, totodata, paradoxal sau nu, aduna laolalta o sumedenie de enigme inca neexplicate pe deplin, de la fenomene paranormale si fluxuri incredibile de energie la comori uriase ascunse in munti si, chiar, baze militare secrete, ferite cu grija de ochii neinitiatilor. Peisaje mirifice, invocate de vizionari dar si de adeptii teoriilor conspiratiei, coexista aici cu locuri tenebroase, ascunzand veritabile tragedii, istoria oficiala, din manualele scolare, impletindu-se, adesea toxic, cu istorii de groaza, spuse in soapta si pe care tratatele nu se inghesuie sa le consemneze in vreun fel. Cele 8 mituri istorice sunt urmatoarele:
1. Enigmele energetice din Bucegi, intre credintele mistice vechi de cateva milenii si teoriile conspiratiei contemporane
2. Aurul din Apuseni - panem et circenses, crime si povesti de iubire imposibile
3. Cetatea-fantoma care l-a inspirat pe Jules Verne pentru tragica poveste de iubire a unei superbe cantarete de opera
4. Cetatea Poenari a lui Tepes sau 1.480 de trepte pentru o sinucidere din dragoste
5. Cetatea Rasnov si legenda izvorului secret
6. Piramida holografica, labirintul subteran si ghetarul activ din inima Ceahlaului
7. Dosarele X: O coloana militara germana est inghitita de Muntii Carpati
8. Castelul Bran,inima Reginei maria si falsa legenda a lui Dracula,
Un proiect editorial INTEGRAL: ISTORII SECRETE (32 de volume.) Spre descifrarea istoriei secrete a Romaniei!
Am fost prea multa vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat - vreme de mai multe generatii - semnificatia unor fapte si evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clisee specifice luptei de clasa de inspiratie sovietica. Insa, in momentul de fata, cand accesul liber la informatie nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice si putem privi personajele exponentiale ale diferitelor epoci in toata complexitatea lor umana, fara teama de a deveni culpabili in ochii cenzurii, dar si cu riscul inerent de a soca nationalistii, protocronistii sau extremistii, indiferent de culoare lor politica.