Voltaj a acceptat provocarea #mergdescult a asociatiei World Vision si a dat leapsa mai departe in timpul concertului din cadrul Targului de Craciun din Capitala, in fata a mii de oameni. Ca statement, Calin Goia, solistul trupei, s-a descaltat pe scena, iar oamenii i-au urmat gestul.
Ne bucuram ca am putut sustine aceasta campanie, creata de World Vision Romania. Daca vrei sa ii ajuti si tu pe copiii care merg iarna la scoala cu incaltari invechite sau rupte, pentru ca nu au alte posibilitati, filmeaza-te mergand descult undeva unde in mod normal ai merge incaltat, cum ar fi la cumparaturi sau la o intalnire si posteaza video-ul pe net cu #mergdescult. Apoi, doneaza 4 Euro prin SMS la numarul 8849, iar toti banii stransi se vor transforma in ghetute nou-noute pentru acesti copii. Toti banii stransi pot fi vazuti pe site-ul asociatiei World Vison si, de asemenea, se poate vedea cat reprezinta acestia in incaltaminte pentru acesti copii. Provoca-i si pe prietenii tai sa faca acelasi lucru. Noi i-am provocat pe Tudor Chirila si pe Andra si speram sa ni se alature. Nu i-am ales intamplator, fiind parinti ei inteleg mai bine drama acestor copii. In plus, sunt niste persoane implicate in problemele sociale. Pentru a sustine campania, am cantat de la piesa De la capat si pana la finalul concertului descult si am fost impresionat de unii oameni din fata scenei. Au inceput sa se descalte la randul lor, la 0 grade si si-au ridicat incaltamintea deasupra capului. Si nu au fost putini! Bravo lor!, marturiseste Calin Goia.
In 2016, Voltaj a lansat albumul X, material ce contine 10 piese, printre care Din toata inima, De la capat, Kori Gent, Nana (alaturi de Ruby), A XII-A, Anotimpuri, X. Pana in prezent, a lansat hituri precum Pic, pic, Da vina pe Voltaj, Si ce, Meci de box, Mi-e dor de, care au adunat zeci de milioane de vizualizari pe YouTube. In iunie 2017, trupa a colaborat cu vloggerii Noaptea Tarziu pentru Cred ca-s HIP si a lansat alaturi de peste 200 de tineri talentati, cursanti ai scolilor de muzica Voltaj Academy, single-ul si clipul Dincolo de stele”. Anul trecut, in prag de sarbatori, Voltaj si Andra au colaborat pentru Nu doar de ziua mea, o poveste emotionanta insotita de un videoclip realizat de Roman Burlaca. La inceputul lunii noiembrie, a lansat Amprente”, o piesa cu un sound surprinzator care se imbina perfect cu vocea solistului, Calin Goia. De 1 decembrie, Voltaj a lansat 100 de ani”, o melodie ale carei versuri sunt compuse de fanii trupei special pentru aniversarea Centenarului.