Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi a organizat recent vernisajul expozitiei de arta plastica "Simboluri ale Marii Uniri.
Lucrarile care fac obiectul acestei expozitii au fost realizate de catre artisti plastici contemporani, care au raspuns la invitatia Muzeului Dunarii de Jos de a portretiza atat personalitati care si-au adus contributia la realizarea Marii Uniri din 1918, din toate provinciile istorice ale Romaniei Mari, cat si oameni obisnuiti, populatia civila, eroi sau luptatori din Primul Razboi Mondial care, stiut sau nestiut, au contribuit la realizarea Unirii.
Proiectul face parte din programul "CENTENARUL MARII UNIRI", derulat de Muzeul Dunarii de Jos.
Curatorul expozitiei Ana-Amelia Dinca.
Artistul Jimmy Stanescu s-a prezentat la aceasta expozitie cu patru lucrari: portretele Regelui Ferdinand si al Reginei Maria, Castelul Balcic si o scena din Primul Razboi Mondial.
"Lucrarile sunt executate in tehnici diverse: culori acrilice, carbune si acuarela. Am vrut sa surprind scene din istoria noastra, ca stat unitar, prin aceste lucrari. Evenimentul a fost un prilej de a reuni diversi artisti romani si artisti straini, care au adus un omagiu Centenarului si fauritorilor Marii Uniri de la 1918", a spus artistul plastic Jimmy Stanescu.