In acest sfarsit de saptamana, pe 18 si 19 august, a avut loc Chitila Film Fest, ediția a 8-a. Timp de doua zile, publicul a vizionat proiectii de scurtmetraj pe un ecran gigant, amplasat in Parcul Dendrologic din Chitila, pe malul lacului, in aer liber. Din juriu au facut parte Irina Margareta Nistor - doamna de aur a filmului, Vasile Calofir, actorul cu o poveste spumoasa de viata si fostul jurnalist care a ales calea regiei, Catalin Apostol.
In premiera pentru Chitila Film Fest, anul acesta, au fost desemnate doua filme castigatoare: Scris / Nescris, in regia lui Adrian Silisteanu si Michelangelo de Anghel Damian.
- Ne-a fost foarte greu sa alegem intre cele doua filme, asa ca le-am premiat pe amandoua. Stiu ca Scris / Nescris a castigat si in alte tari o gramada de premii, cel mai recent, cred, in in Finlanda. In cazul celui de-al doilea film, imi place ca Anghel Damian, care este actor, iata ca si regizeaza. In fine, mi-ar placea ca incepand de anul viitor se se pastreze aceasta traditie cu doua premii intai si sa poata vota si publicul chitilean, nu doar juriul, incheie Irina Margareta Nistor.
Despre Scris / Nescris, regizorul Adrian Silisteanu povesteste:
- Acest film este inspirat dintr-o intamplare reala, petrecuta sub ochii nostri pe holul unei maternitati din Bucuresti. Sotia mea, Claudia Silisteanu, care a scris scenariul, il nastea pe cel de-al treilea copil al nostru.
Michelangelo aduce un dublu debut: intai al actorului Anghel Damian, aflat de aceasta data in calitate de regizor, apoi al actritei Medeea Marinescu, pentru ca joaca pentru prima data intr-un film impreuna cu fiul ei, Luca.
Pe langa filmele de scurtmetraj din competitie, publicul s-a delectat cu 4 capodopere ale cinematografiei romanesti: Ultima noapte de dragoste, Intunecare, Ecaterina Teodoroiu si Intoarcerea din Iad.
Prin accesul gratuit la festival, Chitila Film Fest propune o alternativa la cinematograful clasic, scopul sau fiind acela de a incuraja curentele cinematografice nou aparute si de a da credit noii generatii de cineasti romani.

***

De Chitila Film Fest sunt legate si alte nume din lumea teatrului si filmului, intre care Dorian Boguta, Mircea Diaconu, Eusebiu Stefanescu, Geo Saizescu si altii, care au jurizat, in editiile anterioare, productiile tinerilor regizori inscrisi in competitie. Artisti din muzica, precum Stefan Banica, Anda Adam, Corina si Connect-R au marcat, prin concerte, in anii trecuți, inchiderea festivalului. Anul acesta, dupa momentul premierii, publicul s-a delectat cu muzica de film in interpretarea cvartetului Anima. Chitila Film Fest este organizat de Sprint Media, in colaborare cu Fundatia Pro Chitila si cu sprijinul Primariei Chitila.