- De cand esti pasionat de pictura si cum a inceput totul?
- Desenez de cand ma stiu, dar primele lectii adevarate, le-am primit incepand cu anul 1980, cand am avut sansa de a avea ca profesor de desen, in scoala generala, pe renumitul sculptor Vasile Ivan! Sculptorul Vasile Ivan mi-a pus pensula in mana, incepand cu tempera si acuarele, iar cand vremea o permitea ne scotea la peisaj pe malul Dunarii! Cu timpul am ajuns sa fiu elevul preferat al domniei sale si tot ce pictam la clasa ajungea in expozitia de la intrarea in scoala. Am participat la diferite concursuri scolare si interscolare, castigand la majoritatea primul loc! In 1990, m-am inscris la sectia pictura a scolii populare de arte, George Folescu, unde l-am avut ca profesor pe renumitul pictor calarasean, Corneliu Ratcu. In aceeasi promotie, i-am avut colegi pe Mugurel Coman, Jimmy Stanescu, Cornel Ursu, Petronela Milea si Radu Horvath.
- Ce pictezi?
- Am abordat, de-a lungul timpului, peisajul, natura moarta, dar cel mai mult am lucrat portret.
- Folosesti acrilice sau uleiuri in tablourile tale?
- Tehnicile pe care le-am folosit au fost, grafitul, carbunele, acuarelele, uleiul si acrilicele.
- Esti cameraman la o emisiune culinara (la care anume?). In ce masura te-a ajutat faptul ca esti cameraman, pe langa faptul ca esti pictor?
- Paralel, tot in anul 1980, Bretan Lelia-Ioana, stagiara venita din Bucuresti, la Modelu, o comuna din Baragan, profesoara de franceza, diriginta clasei in care eram, mi-a insuflat pasiunea pentru fotografie. De la fotografie, am trecut la film, cu ajutorul regretatului profesor de limba rusa, Anton Meschin, de la care am luat primele lectii si in anul 1988 am cumparat prima camera pe film, Super 8mm. De aici a inceput cariera mea de operator de camera, profesie care s-a impletit de minune cu cea de pictor, amandoua avand la baza imaginea.
Intre anii 2005 - 2012, am fost colaborator al Centrului Cultural Judetean Calarasi, lucrand cu regretatii Cornelia Botka si Emil Velter, initiatorii festivalului international de film de scurt metraj 7 arte, care a avut un mare succes si pe care autoritatile calarasene, au decis sa-l suspende si nu l-au mai finantat. Am lucrat la diverse emisiuni de televiziune, Next Diva, X Factor, Romania Danseaza, Serifi de Romania, Baieti de oras, In puii mei, filme documentare si videoclipuri muzicale. In prezent lucrez cameraman, la So Delicious, o aplicatie si un site pe internet!
- La ce expozitii personale si de grup ai participat?
- Am participat la cateva expozitii de grup, neavand pana acum o expozitie personala! Sper ca la sfarsitul acestui an sa pot deschide si o expozitie personala.
- Stiu ca ai doua fiice si un fiu. Au mostenit si copiii tai pasiunea pentru pictura?
- Sunt casatorit si am trei copii, doua fete si-un baiat. Copiii ma mostenesc in privinta pasiunilor, in special fiica cea mica, Iulia, care cred ca ma va depasi in desen si pictura!