Jimmy Stanescu a fost membru al Cenaclului literar Marin Giurca, intre anii 2012 - 2014, apoi, din 2016, este membru al Cenaclului Phoenix din Calarasi. A publicat in revista Cenaclulului Calarasi Sentimental si Mugur de cuvinte.
Ziua Internationala a Poeziei este pe data de 21 martie si este declarata de UNESCO, incepand din anul 1999, drept o recunoastere a faptului ca oamenii de litere si de cultura, poetii si scriitorii din intreaga lume si-au adus o contributie remarcabila la imbogatirea culturii si spiritualitatii universale.

- Cand si in ce moment te-ai apucat sa scrii poezii?
- N-am avut vreo strafulgerare. Citeam multa poezie in tinerete. Prin 2006 - 2007 am scris primele incercari, apoi am mai scris prin 2011 - 2012. Am scris in unele perioade mai mult, in altele mai deloc. Ma inspira in special toamna, atunci sunt mai romantic si putin melancolic. Unele poezii de-ale mele par triste, fiind influentat de simbolismul francez citit in tinerete. Scrisul imi vine asa, din senin, apar o idee sau niste expresii sau cuvinte care cer imperios sa fie structurate intr-o poezie sau chiar mic eseu. Apoi pauza, poate cateva luni sau chiar ani.
- Ce poeti iti placeau pe atunci?
- In tinerete mi-au placut simbolistii: Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, iar dintre ai nostri: George Bacovia, Ana Blandiana, Dan Verona si chiar Adrian Paunescu.


Iata una dintre poeziile lui, intitulata Vara in zadar, care urmeaza sa apara in volumul Clipa.

Norocu-mi zace intr-un zar
Alcoolu-mi rade din pahar
Si trece vara in zadar
Din floarea de cires amar.

Mai ratacesc un an hoinar
Prin zodii fara de hotar
Si strofe reci primite-n dar
Si vara trece in zadar...

Ramane doar un vers cu har
Aroma de migdal amar
Si stergem tot acum cu var
Caci trece vara in zadar.