Editura Vellant va asteapta joi, 15 februarie, ora 19.00, in mansarda librariei Carturesti Verona, la evenimentul de lansare a volumului autobiografic, Calatoria catre sine. Memoriile unui psihiatru, de Irvin D. Yalom.
Vlad Stroescu, medic specialist in psihiatrie, alaturi de Catalina Dragulanescu, psihoterapeut si psiholog clinician, si Simona Radu - Rauta, medic psihiatru, vor dezbate testamentul literar si filozofic al profesorului american Irvin Yalom, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti din lume in domeniul psihoterapiei.
Daca psihoterapia ne da sansa unei existente examinate, atunci volumul autobiografic - Calatoria catre sine - al lui Irvin D. Yalom ne ofera ceva in plus. Imaginea de cealalta parte a oglinzii, parcursul psihoterapeutului, cu incercarile, cu punctele de cotitura, iubirile si indoielile, dar si momentele de Evrika!. Yalom se dezvaluie cititorului prin acest demers introspectiv curajos si profund umanist: psihiatrul, asemeni tuturor, traverseaza aceleasi distante in drumul catre sine.
Sunt un incepator al varstei de optzeci si cinci de ani. Uneori accept ideea ca batranetea ar trebui sa fie un timp de odihna, liniste si reflectare impacata. Totodata, stiu a inca mai exista sentimente turbulente din tineretea mea care continua sa ameninte ca vor iesi la suprafata imediat ce incetinesc ritmul. Am citat mai devreme cuvintele lui Dickens: Intrucat, apropiindu-ma de-acum tot mai mult de sfarsit, ma deplasez intr-un cerc tot mai aproape de inceput. Sunt cuvinte care ma bantuie. Simt tot mai mult fortele care ma trag inapoi spre inceputurile mele - Irvin D. Yalom..