Leila Slimani, castigatoarea premiului Goncourt, lanseaza la Bucuresti romanul sau Cantec lin
Leila Slimani, scriitoarea franceza distinsa in 2016 cu prestigiosul premiu Goncourt pentru romanul Cantec lin, vine la Bucuresti pentru lansarea editiei romanesti a acestui roman, publicat in colectia Literary Fiction a editurii Pandora M, imprint al Grupului Editorial TREI.
Miercuri, 25 octombrie, la ora 18.30, in Ceainaria librariei Carturesti Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15) are loc lansarea romanului Cantec lin de Leila Slimani. Alaturi de scriitoare se afla: Simona SORA, Adina DINITOIU, Alexandru MATEI, Nadine VLADESCU. Evenimentul este moderat de Magdalena MARCULESCU, director editorial al editurii Pandora M si se incheie cu o sesiune de autografe.
Pe 26 octombrie, la ora 18.30, la Sala Elvire Popesco a Institutului Francez din Bucuresti, Leila Slimani va vorbi despre impactul cuvantului scris in societatea contemporana si despre angajamentul civic al creatorului de opere literare in cadrul unei dezbateri publice moderate de Marius CONSTANTINESCU, jurnalist cultural la Televiziunea Romana (TVR), dezbatere care beneficiaza de participarea Magdei CARNECI, presedinta Pen Club Romania.
Evenimentele se desfasoara in parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti.
Despre carte:
La Croix: Cand Myriam, mama a doi copii mici, se hotaraste, in ciuda reticentei sotului ei, sa-si reia activitatea, cuplul incepe sa caute o bona. Dupa o serie de interviuri, o angajeaza pe Louise, care cucereste rapid afectiunea copiilor si ajunge sa ocupe un loc central in caminul familiei. Treptat insa, cercul dependentei reciproce se inchide, ducand la producerea unei tragedii. Dincolo de descrierea minutioasa a tanarului cuplu si a personajului fascinant si misterios al bonei, se intrevede tabloul epocii in care traim, cu conceptiile sale despre dragoste si educatie, raportul dintre dominatie si bani, prejudecati de clasa ori culturale. Stilul frust si transant al lui Leila Slimani, intrepatruns de franturi de poezie sumbra, invaluie povestea inca de la primele pagini intr-un suspans captivant. Scriitura rafinata, precisa si taioasa a Leilei Slimani descrie, intr-o atmosfera apasatoare, sufocanta si paralizanta, o relatie de dependenta in care manipularea si nebunia se amesteca implacabil.
Livres Hebd: Aruncat intr-un vartej nebunesc, cititorul nu poate opri aceasta cadere vertiginoasa si fascinata. Tragedia despre care vorbeste Leila Slimani e cat se poate de convingatoare. Autoarea reuseste sa creeze in detaliu un portret al inchisorilor noastre intime si sociale.

Leila Slimani (n. 1981) este o romanciera si jurnalista franceza de origine marocana.
S-a nascut la Rabat, in Maroc si la 17 ani a plecat la Paris, unde s-a specializat in stiinte politice si studiul mass-mediei la Sciences Po. Dupa absolvire, a vrut sa urmeze o cariera in actorie, dar a inceput sa lucreze ca journalist pentru revista Jeune Afrique. In 2014 a publicat primul sau roman, Dans le jardin de l'ogre (in curs de aparitie la Editura Pandora M), urmat de thrillerul psihologic Cantec lin, care a devenit rapid un bestseller, cu peste 76 000 de exemplare vandute, in primele trei luni de la aparitie. In 2016, romanul Cantec lin a fost distins cu Premiul Goncourt si a fost nominalizat la Prix Renaudot, Prix Femina, Prix de Flore si Prix Interallieé.

Sursa: filme-carti.ro