Cel mai activ promoter al jucariei japoneze in Romania, CRBL, a devenit in aceasta vara ambasador al brandului Kendama USA, cel mai puternic producator de Kendama originale din lume.
In noua calitate de ambasador, CRBL va continua sa promoveze la nivel national Kendama in randul tinerilor si va prezenta la scara larga beneficiile utilizarii de produse originale Kendama USA.
Datele Google confirma tendinta in crestere a interesului pentru jucaria de lemn japoneza folosita pentru jonglerii, aratand peste 2 milioane de cautari pe Romania pentru aceasta doar in prima jumatate a lui 2017. Interesul este in crestere continua iar cei 3 tineri care au fondat afacerea online Giftology, magazinul online de cadouri care este distribuitorul exclusiv al Kendama USA in Romania, culeg din plin roadele acestui trend in materie de jucarii.

Kendama â€" jucaria japoneza care a luat copiii din Romania din fata calculatorului si telefonului mobil

Echipa Giftology a adus pentru prima data Kendama in Romania in noiembrie 2015 si primele rezultate au fost pozitive, asa ca au continuat sa acorde atentie acestei jucarii, extinzand in mod constant gama de modele si organizand evenimente de promovare impreuna cu CRBL.
Incet-incet, la nivel national s-au infiintat cluburi ale pasionatilor de Kendama in diverse localitati, iar aceste cluburi au inceput sa organizeze competitii si concursuri locale si nationale.
Parintii au inceput si ei sa isi incurajeze copiii sa foloseasca jucaria in detrimentul calculatorului sau telefonului mobil si tabletei.
Succesul Kendama este cu siguranta sustinut de multiplele concursuri ce se organizeaza in toata tara, de aparitia influencerilor cu jucaria dupa gat, de dorinta parintilor de a-si scoate copiii din zona tabletelor si calculatoarelor si de socializarea produsa de acest joc, spune Iulia Soare, Co-Fondator Giftology.


Peste 200.000 de Kendama originale vandute in prima jumatate a anului 2017 in Romania

Momentul in care si-au dat seama ca pariul Kendama a fost castigator a fost Craciunul 2016, cand primeau telefoane incontinuu inca de la 7 dimineata si pana la 11 noaptea de la parinti ai caror copii adaugasera jucaria de lemn pentru jonglerii pe lista cadourilor de Craciun. Doar in lunile noiembrie si decembrie ale lui 2016, s-au facut peste 400.000 de cautari pe Google dupa cuvantul kendama.
Cresterea nu s-a oprit nici in 2017, volumul de cautari pe Google depasind 2 milioane de cautari in prima jumatate a anului, iar cifrele de vanzari trecand de 200.000 de Kendama originale de la producatori de top vandute in Romania.
CRBL, ambasadorul in Romania al Kendama USA, cel mai mare producator de Kendama din lume.