Cum l-am invins pe Dracula este romanul de debut semnat Nicole Dutu. Cartea a aparut la Libris Editorial si a fost lansata vineri, 9 iunie, la Carturesti Carusel. O intriga politista cu elemente de supranatural in rama unui roman istoric, cartea reuneste cinci povesti de dragoste, urmarind obsesia controversatului, dar seducatorului personaj Dracula pentru femeia iubita, obsesie care infrunta spatiul si veacurile.
Carismaticul ofiter de politie Mihail Verbitchi pleaca intr-o misiune intr-un oras din Transilvania pentru a investiga disparitia trupului inhumat al tinerei Magdalena Boicescu, sotia unui reputat profesor. Acuzatiile planeaza asupra profesorului banuit ca si-ar fi omorat sotia din gelozie, dar cercul suspectilor se mareste pe masura ce capitanul Verbitchi isi desfasoara ancheta. Ceea ce ajunge sa descopere ii zguduie din temelii intregul sistem de valori. Bine ascuns in spatele unei false identitati, adevaratul vinovat este ros de o dragoste care a traversat veacurile. Oare Mihail Verbitchi va face fata provocarii?
Au vorbit la lansarea cartii: Alina Puscas, Remus Nica, Cornel Nistorescu.
Moderator: Dana Anghelescu.
Nicole Dutu s-a nascut si a copilarit la Braila. Dupa licenta in actorie, atrasa de literatura, a inceput sa scrie teatru. A debutat cu o piesa pusa in scena de Radu Afrim, a urmat apoi o nominalizare la Premiile UNITER, iar pasiunea pentru scris a facut-o sa urmeze studii de Literatura universala si comparata la Universitatea Bucuresti.
A absolvit Masterul de Scriere Creativa la City University Londra, unde a avut sansa de a studia cu autori recunoscuti, apreciati prin importante premii literare.
A lucrat ca reporter si prezentatoare de stiri si a interpretat o serie de roluri in film si televiziune.
Romanul Cum l-am invins pe Dracula are o intriga politista cu elemente de supranatural in rama unui roman istoric. Cartea reuneste cinci povesti de dragoste, urmarind obsesia lui Dracula pentru femeia iubita, obsesie care infrunta spatiul si veacurile.