Galeria Galateca a gazduit ieri primul vernisaj al artistului Cezar Mic, elev in clasa a XI-a al Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza. Printre personajele desenate de artist se afla si Delia, Cheloo si Bendeac.
I-am ales pentru ca mi-a placut foarte mult chimia dintre ei, e un grup frumos. Tablourile vor ajunge la ei si sper sa le primeasca cu drag, a marturisit Cezar Mic. Cu un astfel de tablou a fost surprinsa si Andreea Berecleanu. Fara sa stie ca bautura ei preferata este cafeaua, artistul si-a imaginat-o cu parul facut din celebra licoare. Vedeta s-a bucurat de darul primit si a marturisit ca tabloul isi va gasi locul pe peretele din living. Cezar Mic a mai declarat ca pentru un tablou lucreaza intre 2 luni si cativa ani, in functie de complexitatea lucrarii. Pretul unui tablou variaza intre 800 si 6.000 euro.

Vedetele din show-biz l-au sustinut pe tanarul artist

Evenimentul a fost prezentat de Andreea Berecleanu, iar Diana Matei a sustinut un recital cu piese din repertoriul celebrei Edith Piaf. Alaturi i-a fost si prof. Otilia Andrei, director atelier propriu de desen care cunoaste si apreciaza activitatea artistului Cezar Mic. Printre vedetele care au venit sa-l sustina pe tanarul artist, i-am remarcat pe: Misha, Dana Savuica, Nico, Adina Buzatu, Mihai Albu, fosta campioana olimpica la gimnastica Monica Rosu, interpreta de muzica popular Viorica Macovei, precum si Haluk Kurcer, presedintele executiv al Kanal D.
Cezar Mic este pasionat de desen si inca de la varsta de patru ani si a inceput sa reproduca anumite imagini.
Este atras de grafica si hiperrealism fiind influentat de artisti precum Salvador Dali si Vermeer. Cursuri de specialitate a inceput sa urmeze in perioada gimnaziului, iar in primii ani de liceu a obtinut si primele diplome: Premiul I pentru lucrarea prezentata la Festivalul â€" Concurs de creatie si interpretare artistica SPIR ART, editia a XII-a â€" profesor coordonator Diana Braescu, Locul I la Festivalul de Teatru si Desen William Shakespeare / sectiunea desen. Interesant este faptul ca Cezar Mic nu vrea sa urmeze calea clasica a artistului contemporan, ci vrea sa-si creeze propriul drum.