Sergiu Cioiu dezgheata ironia lui Marin Sorescu in neasteptata bunavointa a cantecului. Cioiu devine el insusi un spectacol pe un cuvant scris de Sorescu si pe un decor al lui Stoian. Bucuria interpretarii lui ne deschide pleoapa cu un rasarit de stea - Nichita Stanescu.
Luni, 15 mai 2017, la ora 16:00, a avut loc la Magazinul MUZICA de pe Calea Victoriei lansarea albumului (dublu CD) al lui Sergiu Cioiu intitulat Pe cine numim... EU, o reeditare a albumului La o adica din 1981, LP lansat la T.F.M., cu muzica de Dan Stoian, pe versuri de Marin Sorescu si Poeme soresciene, in interpretarea lui Sergiu Cioiu, pe un decor muzical de Leonard Constant.
Albumul este editat de Casa de Discuri EUROSTAR (manageri Venera si Paul Stanga) care a aniversat 25 de ani de la infiintare si a fost distinsa recent cu Premiul Discului la Gala Premiilor Anuale ale Revistei Actualitatea Muzicala a UCMR pe anul 2016.
Prezinta: Olivia Sima (realizator Muzica 100% - Radio Romania International), Marian Stere (textier, interpret, realizator Radio Romania International) si Oana Georgescu.
SERGIU CIOIU, un artizan al cantecului si al zicerii, numit de unii admiratori, un gentleman al cantecului, surprinde printr-un repertoriu in care muzica serveste perfect textul sau poemul. Poezia scrisa devine o adevarata inspiratie pentru actorul care o recreaza, intr-o adevarata fuziune cu spectatorii.
Sergiu Cioiu se va prezenta de data aceasta publicului cu un recital special, teatral, muzical si poetic, tandru si ironic, intitulat Pe cine numim... EU - titlul fiind un vers dintr-un poem de Marin Sorescu, in care poetul ne... avertizeaza sa fim foarte atenti! Sa fim atenti, mai ales, pe cine numim... EU. Acest EU ascuns sub atatea masti... intocmai ca la teatru.
Artistul a ales pentru cele doua albume Pe cine numim... EU poezii ale marelui poet Marin Sorescu din volumele O aripa si-un picior si Unghi.
CD 1 (26 de melodii): versuri din volumul O aripa si-un picior de Marin Sorescu
Muzica: Dan Stoian. Aranjamentele muzicale: Alexandru Avramovici, Dan Dimitriu, Dan Stoian, care semneaza si conducerea muzicala. Cu participarea: Grupul Vocal 5T
CD 2 (40 de melodii): versuri din volumul Unghi de Marin Sorescu
Muzica: Leonard Constant (chitara, pian electric, muzicuta, percuție), Ken Kanwisher (violoncel, acordeon), Regina Gomez Teixeira (percutie, Drumul), Radu Aldulescu (violoncel, Melcul).
Cu participarea: Carmen Piculeata (vioara, Nu ne miram)
Dupa succesul din toamna anului trecut cand, la Magazinul MUZICA a avut loc lansarea dublului album Cioiu canta Mandy. Vantule si alte cantece (Casa de Discuri EUROSTAR) si dupa recitalul din spectacolul Glume pe portativ, sustinut pe scena Salii Savoy a Teatrului de Revista Constantin Tanase - unde a debutat in anul 1964, Sergiu Cioiu a revenit in taara.
Vineri seara, la sala TEATRELLI, Creart â€" Centrul de Creatie, Arta si Traditie a fost protagonistul spectacolului Pe cine numim ... Eu! cu SERGIU CIOIU - One Man Show. A fost un recital in care poezia si cantecul au alcatuit impreuna un excelent spectacol de divertisment cu versuri semnate Alexandru Mandy, Miron Radu Parachivescu, Marin Sorescu, Lucian Vasilescu, Romulus Vulpescu, iar muzica Alexandru Mandy, Dan Stoian si Sergiu Cioiu. Acompaniamentul a fost asigurat de Lyuben Gordievski (clape) si Vlad Cretu (chitare).
Alaturi de Florina Cercel si Silvia Dumitrescu artistul a sustinut saptamana trecuta un alt spectacol â€" caleidoscop de mare succes RASUL - PLANSUL, IUBIREA", la Teatrul Marin Sorescu din Craiova.
In acest spectacol, Sergiu Cioiu a jucat rolul unui crooner, alaturi de cele doua partenere, o mare actrita si o vedeta a cantecului pop din Romania.
Pentru Sergiu Cioiu va urma un turneu itinerant cu spectacolul Pe cine numim ... Eu! - One Man Show si cu lansarea CDului cu acelasi nume ce cuprinde texte dupa poeziile lui Marin Sorescu, dar si a dublului album Cioiu canta Mandy. Vantule si alte cantece:
- 20 mai â€" Ramnicu Valcea, Biblioteca Judeteana
- 23 mai - Centrul Socio Cultural Jean Louis Calderon Bucuresti
- 26, 27 si 28 mai - Valenii de Munte - in cadrul Festivalului dedicat lui Miron Radu Parschivescu, Sergiu Cioiu va sustine si un recital cu piese pe versurile poetului.