mymagazine.ro informeaza: Portugalia a castigat Eurovisionul. Ce record a stabilit Romania cu aceasta ocazie si cine ne-a votat?
Marea Finala a Eurovision Song Contest 2017 si-a ales castigatorul. Cea de-a 62-a editie a concursului s-a incheiat cu victoria Portugaliei, reprezentata de Salvador Sobral, cu piesa Amar Pelos Dois. Podiumul a fost completat de Bulgaria, cu Beautiful Mess interpretata de Kristian Kostov si de Moldova, cu Hey Mamma, a fratilor nostri de peste Prut de la Sunstroke Project.

Un mic record

Ilinca si Alex Florea au obtinut pozitia a 7-a, cu un total de 282 de puncte. Este cea mai buna clasare a Romaniei in concurs, de la succesul obtinut de Paula Seling si Ovi la editia din 2010, organizata la Oslo si a patra in istoria participarii Romaniei la Eurovision. In ceea ce priveste exclusiv cifrele televotului, Yodel It!a fost a 5-a in preferintele publicului care a votat in Finala de la Kiev.
- Ma bucur enorm pentru acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru ca Romania sa straluceasca pe scena Eurovision si sa ne intoarcem acasa cu un rezultat bun. Pentru acest lucru, doresc sa le multumesc in special romanilor din diaspora, a declarat Alex, dupa publicarea clasamentului final. Mai mult, ne-am situat in top trending Twitter in aceasta seara, pe pozitia a cincea, pentru ca fanii Yodel it! s-au mobilizat extraordinar si ne-au ridicat in clasament, a mai adaugat artistul.
- In aceste doua saptamani, m-am maturizat mai mult decat in ultimii 2 ani. Am invatat cat de important este sa canti si sa te daruiesti publicului, indiferent de cat de mare este scena. Consider ca cel mai important pentru noi este votul publicului, pentru ca ei ne-au sustinut de la inceput. Prin votul lor, ne-au pus pe locul cinci si acest lucru este incredibil. Ma bucur foarte mult ca yodelingul meu a ajuns in sufletele oamenilor, marturiseste Ilinca depre experienta Eurovision.
Sursa: mymagazine.ro