Gala CELE MAI FRUMOASE POEZII DE DRAGOSTE ALE ADOLESCENTILOR a avut loc la Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti (str. Nicolae Cretulescu, nr. 8), in cadrul programului Ziua Adolescentilor. In cadrul evenimentului au fost premiati cei 22 de adolescenti din Romania si Republica Molodva carora le-au fost selectate poemele de un juriu format din Ioana Craciunescu, Dan Mircea Cipariu si Florin Iaru, in urma Concursului National CELE MAI FRUMOASE POEZII DE DRAGOSTE ALE ADOLESCENTILOR. Cu acest prilej, a fost lansata antologia SUPRADOZA DE DRAGOSTE. CELE MAI FRUMOASE POEZII DE DRAGOSTE ALE ADOLESCENTILOR, Editura Muzeului Literaturii Romane, carte ce cuprinde si cateva fotografii selectate in urma Concursului National INSTANTADOLESCENTA - cele mai bune fotografii digitale realizate de adolescenti cu telefonul mobil.
Poeme cuprinse in antologia SUPRADOZA DE DRAGOSTE. CELE MAI FRUMOASE POEZII DE DRAGOSTE ALE ADOLESCENTILOR au fost recitate pe scena de George Mihaita si Ioana Craciunescu, in cadrul unui spectacol de poezie si blues moderat de Dan Mircea Cipariu si Mike Godoroja (cu trupa Blue Spirit).
Dan Mircea Cipariu, presedintele Clubului UNESCO-Adolescentii, organizatorul programului ZIUA ADOLESCENTILOR. SAPTAMÂNA ADOLESCENTILOR, a declarat cu acest prilej:
- O mai veche idee a maestrului George Mihaita este pusa in pagina realitatii, o carte cu cele mai bune poeme de dragoste scrise de catre adolescenti, cu o ilustratie de coperta realizata de Mihai Zgondoiu. Florin Iaru a fost maestrul paginarii acestei carti frumoase, iar Teodor Duna a fost cel care a ales titlul antologiei dintr-un vers semnat de Maria Grigore. Sunt convins ca vom mai auzi de faptele literare ale celor ce acum sunt printre cei 22 de finalisti ai concursului. Pentru 2018, pregatim un concurs literar special.
Reproducem integral prefata antologiei, semnata de Florin Iaru:
- Spre deosebire de antologiile adolescentilor de acum 30-40 de ani, cand juriile incercau sa descopere la tinerii talentati metafore, tropi si inventii poetice standardizate, conform unei retete infailibile, cartea aceasta are un caracter aparte. Ea da seama despre felul in care gandesc si scriu adolescentii, iar partea cea mai interesanta din toate textele trimise si selectate e chiar viata lor. Am reactionat si la inovatii, si la sinceritate. Am vazut, i-am vazut dincolo de cuvinte. Dar ce-i important e ce spun acesti adolescenti, e pariul lor cu literatura. Nu sunt asa cum ii descriu prejudecatile. Cel mai cinstit ar fi sa spun ca sunt oameni ca toti oamenii, pentru care existenta, identitatea si sentimentele vin pe primul loc. Asa am fost si noi in urma cu multi ani. Versurile lor (de multe ori, cu slabiciuni tehnice si naivitati) au parfumul autenticitatii, al placerii de a scrie si a iubi. In definitiv, ar trebui sa ne intre in cap ce a spus, cum altfel?, tot un poet, Nichita Stanescu: Creste mereu alta iarba. Ei bine, creste, nu gluma! Proiectul editorial propus de CLUBUL UNESCO - ADOLESCENTII si realizat in colaborare cu Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti (director: Ioan Cristescu), in cadrul programului ZIUA ADOLESCENTILOR. SAPTAMÂNA ADOLESCENTILOR, a reusit, prin intermediul retelelor de socializare, sa adune, poate, cei mai misto poeti. E semn ca poezia nu moare. Mai mult, sunt sigur ca, printre cei adunati intre copertile de-acum, exista cativa poeti in toata puterea cuvantului. M-as bucura sa-si aduca aminte de aceste zile. Si de aceste pagini
Juriul Concursului National CELE MAI FRUMOASE POEZII DE DRAGOSTE ALE ADOLESCENTILOR, format din scriitorii Ioana Craciunescu, Dan Mircea Cipariu si Florin Iaru, in cadrul programului ZIUA ADOLESCENTILOR. SAPTAMÂNA ADOLESCENTILOR, 8-14 mai 2017, a hotarat acordarea urmatoarele premii:

Premiul I

- Elena Olaru, Liceul Teoretic Nicolae Balcescu, clasa a X-a C, Medgidia, judetul Constanta
- Denisa Lepadatu, Scoala Gimnaziala Mihail Sadoveanu, clasa a VIII-a, Galati, judetul Galati
- Eduard-Mihai Ristea, Colegiul National Andrei Saguna, clasa a X-a, Brasov, judetul Brasov

Premiul II

- Calancia Cosmina Raluca,Colegiul National Stefan cel Mare, clasa a X-a B, Suceava, judetul Suceava
- Abigail Iolanda Ciobotaru, Liceul Mihai Kogalniceanu, clasa a XI-a, Vaslui, judetul Vaslui
- Maria Grigore, Liceul International Little London, clasa a IX-a, Pipera, Municipiul Bucuresti

Premiul III

- Maria-Elena Milandru, Colegiul Nationat Dr. Ioan Mesota, clasa a XI-a B, Brasov, judetul Brasov
- Alessandra Silaghi, Colegiul Nationa Preparandia Dimitrie Tichindeal, clasa a IX-a C, Arad, judetul Arad
- Adrian Tulli , Colegiul National Ion Creanga, clasa a XII-a, Municipiul Bucuresti

MENTIUNI

- Bianca Maria Andrei, Colegiul National Ienachita Vacarescu, clasa a XI-a G, Targoviste, judetul Dambovita
- Andreea-Madalina Balea, Colegiul National Alexandru I. Cuza, clasa a IX-a B, Ploiesi, judetul Prahova
- Maria-Iuliana Ciocarlan, Colegiul National Calistrat Hogas, clasa a VIII-a, Piatra Neamt. Judetul Neamt
- Tatiana Grosu, Centrul de Excelenta in Viticultura si Vinificatie din Chisinau, clasa a XI-a, Republica Moldova
- Irina Ionita, Colegiul National Gheorghe Lazar, clasa a X-a, Municipiul Bucuresti
- Elena Macsim, Colegiul National Mihai Eminescu, clasa a X-a, Botosani, judetul Botosani
- Delia Cristina Mitrache, Liceul Teoretic Petre Pandrea, clasa a XII-aB, Bals, judetul Olt
- Mihai Pocol, Seminarul Teologic Ortodox Sfantul Simion Stefan, clasa a XI-a C, Alba Iulia, judetul Alba
- Stefan Sebastian Popescu, Colegiul Economic Dionisie Pop Martian, clasa a XI-a, Alba Iulia, judetul Alba
- Daria Stratu, Liceul Teoretic Aurel David, clasa a IX-a, Chisinau, Republica Moldova
- Maria Adela Tudose, Colegiul National Mihai Viteazul, clasa a IX-a, Ploiesti, judetul Prahova
- Ana Tifrea, Colegiul Nationa Mircea cel Batran, clasa a XI-a, Constanta, judetul Constanta
- Georgiana Iuliana Ursachi, Colegiul Tehnic Latcu Voda, clasa a IX-a, Siret, judetul Suceava