opiniabuzau.ro informeaza: Compact, in concert la Buzau la 40 de ani de la infiintare (Autor: Cristian IONESCU)
Anul acesta trupa Compact implineste 40 de ani de la infiintare. Pe 15 iunie, rockerii clujeni vor canta Ca pe vremuri, intr-un concert alaturi de alte doua trupe consacrate ale muzicii romanesti, Holograf si Cristi Minculescu & Iris, la Arenele Romane. Dupa concertul Phoenix, o alta trupa legendara concerteaza la Buzau. Este vorba despre formatia Compact care a fost prezenta pe 10 februarie, incepand de la ora 23.00, la pubul O'Brothers. Compact este una dintre cele mai longevive trupe rock autohtone, care s-a bucurat mereu de succes in peisajul muzical de la noi. De-a lungul celor 40 de ani de existenta, trupa a trecut prin multe transformari, prin multe schimbari de componenta, prin momente dramatice, dar a stiut sa puna actul artistic mai presus de orice, indiferent in ce formula a cantat. De-a lungul anilor, trupa Compact a adus emotia in inimile indragostitilor cu hituri precum Fata din vis, Pe tine te-am ales, Cantec pentru prieteni, Mi-e tare dor de tine, Ma voi intoarce, Trenul pierdut, dar si prin miile de concerte sustinute in toata tara timp de peste 35 de ani, cantand totodata si pe aceeasi scena cu Bonnie Tyler, Europe si Scorpions.
La concertele noastre vedem oameni din doua generatii
- Nu cred ca este artist care sa nu fie bucuros de faptul ca dupa 35 de ani inca mai este cautat, inca i se canta melodiile. Noi am cantat foarte mult nu doar in tara, chiar in 2015 am avut un turneu plin de evenimente, plin de concerte. La concertele noastre vedem oameni din doua generatii. In Occident cand am fost l-am intrebat pe un tanar:
- Tu ai 20 de ani, cand ai apucat sa asculti Compact.
- Pai, da, dar tata si mama au plecat cu o valiza plina cu CD-uri si viniluri din tara, asa ca acasa am ascultat numai asta.
Este o chestie care nu poate sa nu te bucure, sa auzi o sala intreaga ca iti canta cantecele, atat pe cele vechi, cat si pe cele noi, a declarat Paul Ciuci pentru Agerpres anul trecut.
In anul 2015, Compact a lansat un nou single La multi ani, iubirea mea, compus de Paul Ciuci si produs in studiourile HaHaHa Production.
Formatia Compact a luat fiinta in 1977, in Cluj, avandu-i ca membri pe: Marius Bubu Luca (chitara si voce), Cornel Moldovan (chitara si voce), Ladislau Balazs (tobe), Constantin Camarasan (chitara), Teo Peter (bas). De-a lungul anilor din trupa au mai facut parte Paul Ciuci, Leo Iorga, Mircea Rusu, Alin Oprea, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici etc. Astazi, componenta trupei este formata din Paul Ciuci (voce si chitara), Aurel Vasilescu (tobe), Adrian Kiseleff (clape) si Alex Miu (bass).