Lav a trecut de o noua provocare din cariera muzicala si a lansat o piesa de iarna, Ninge lin. Sensibila si delicata, cantareata isi aminteste de iernile pe care le petrecea in familie, de sarbatori. A debutat in muzica la 4 ani si jumatate: aveam o vioara ruseasca pe care o pastrez si acum; era cat mine de mare”. Ulterior, parintii au canalizat-o catre scoala, iar frumoasa blonda a participat la 5 olimpiade nationale, muzica trecand pe planul al doilea. A urmat o cariera de stirista, Lav regasindu-si marea iubire, muzica, de curand. A infiintat trupa Vizza si a castigat mai multe concursuri. Un an important a fost 2005, cand a luat locul I la un concurs de interpretare organizat de PRO FM. Atunci considera Lav ca ar fi avut loc o cotitura in viata sa de artist, cand in loc sa semneze contractul propus in urma concursului, a ales un drum care s-a dovedit a fi neproductiv.
La concursul pe care l-am castigat in 2005, Marius Moga era jurat. Tin minte ca m-a laudat fantastic atunci si ulterior, mi-a scris un mail la care nu i-am raspuns niciodata. Premiul era un contract cu Media Pro, dar pe mine ma convinsese o alta casa de productie sa semnez, care ulterior nu a mai facut nimic pentru mine. Probabil ca din acest motiv, in 2016, l-am ales tot pe Moga, ca o continuare a ceva ce nu mi se mai intamplase.
Participarea de la Vocea Romaniei din acest an i-a adus reconfirmarea de care avea nevoie si a pus-o din nou pe orbita muzicala. A intors toate cele 4 scaune si l-a ales pe ... Moga, desi simtea ca rezoneaza mai bine cu Tudor Chirila. Dar trecutul a obligat-o sa aleaga asa. Cand o intrebi despre regrete, LAV vorbeste tot despre muzica: Daca am vreun regret in viata, acela este ca nu am avut publicul meu mai de timpuriu, pentru a i-as fi daruit mai multi ani din viata mea. Lumea muzicala este ca un hatis in care te mai si pierzi, iar eu am un suflet de artist deloc pragmatic”. Piesa "Ninge lin" o dedica bunicii sale, care i-a murit in brate: M-au chemat la spital chiar cand intram in jurnal. Eram stirista atunci. Am stat toata noaptea cu ea, am tinut-o de mana tot timpul. M-a marcat amintirea ei. Sarbatorile se fac in familie, ascultand colinde si balade de iarna. Poate si pentru ca sunt nascuta iarna, cel mai tare ma relaxeaza baile cu spuma parfumata si lumanarele, cand afara viscoleste. Sau ninge. Lin.
NINGE LIN - https://www.youtube.com/watch?v=4zX4pyGoB7c
Muzica si text: Lavinia Stefan
Muzica si text: Lavinia Stefan
Aranjament muzical: Cristian Faur / Gabriel Baruta
Pian: Gabriel Baruta
Chitara: Mihai Munteanu
Regie si montaj: Marian Nica