Andreea Tocan detine un loc minunat, Sipet de Sidef, cu rochite minunate (pentru joaca de-a printesele), trusouri pentru botez, hainute elegante, lenjerii de pat si fete de masa, toate desprinse parca din vremurile de demult. Elegante si rafinate.
Este un loc magic pentru fetite dar nu numai pentru ele (pantofiorii sport fiind potriviti si baietilor ori taticilor lor).
Showroom-ul este situat pe Strada Justitiei nr. 9. Puteti sa-i contactati pe Facebook - Sipet de Sidef - sau la aceasta adresa.
Fie va doriti ceva special, fie trebuie sa faceti un dar minunat si nu aveti timp, sunati-ne. Ne ocupam noi, iar darul va ajunge cu levantica, poveste si ganduri bune, din partea dvs.
Veti ramane in amintirea pretioasa a unei fetite drept doamna/domnul de la care am primit cea mai frumoasa rochita!
- Va bazati strict pe clientii vostri?
- Ne bazam strict pe clientii nostri, care sunt oameni minunati, de care ne-am atasat foarte mult in decursul timpului si care revin in showroom-ul nostru, ori de cate ori au nevoie de ceva special. Avem clienti care au cumparat 30 de rochite de la noi in aproape 3 ani. Avem si clienti din strainatate carora le trimitem rochiile prin posta/curier ori prin prieteni care pleaca acolo, pentru fiecare astfel de livrare, dandu-ne peste cap si cautand cea mai buna solutie. Tuturor le trimitem rochitele cu poveste,levantica si un carnetel pentru fapte bune, iar pe eticheta este trecut numele fetitei norocoase.
Rochitele noastre, gandite strict pentru joaca (Rochita de joaca, din dor de culoare) au nume si povesti proprii: Printesa Stanjenel, Adiere de octombrie, Rochita dragalasa, Dulceata de trandafiri, Parfum de liliac, Fetita cu Perla, Sclipire de Safir, Rochita Sfioasa etc.
- Ce preturi au rochitele?
- Pretul rochitele variaza intre 250 RON - 800/1000 RON, in functie de model/varianta/dimensiunea lor. Evident, pe masura ce marimile sunt mai mari, pretul creste.
In general, prietenele noastre (pentru ca asa ne place sa le scpunem celor care ne trec pragul, fie si doar virtual) trebuie doar sa ne comunice modelul ales si dimensiunile. Din acel moment si pana la cel magic, in care fetita deschide coletul de la noi, ne ocupam cu drag de fiecare detaliu.
Desi nu le recomandam decat pentru sedinte foto sau in cazul in care intra in povestea fetitelor lor, avem doamne care isi doresc rochite similare. Desi este extrem de riscant (fiind vorba despre masuri primite telefonic sau in scris, deci neverificate), nu am dat gres pana acum!
- Aceste rochii sunt pretentioase a fi purtate de fete, la joaca?
- Sigur ca sunt pretentioase, daca ne gandim la rezistenta lor, tulle-ul fiind o tesatura extrem de fragila. Dar cand anume te mai poti juca, daca nu la varsta asta?
Sunt rochitele la care viseaza orice fetita, rochite cu care ne-am imaginat, fiecare dintre noi, alergand, dansand, calarind pe cai albi cu unicorn, patinand, tavalindu-ne in iarba parfumata etc. Sunt rochitele rupte din poveste, rochitele pe care le vom purta mereu in amintirile dragi, peste timp. Iar momentul in care o fetita descopera in colet o astfel de rochita, crede-ma, nu poate fi uitat de cel/cea care o daruieste. Si nici de micuta norocoasa. Primim adesea filmulete sau imagini cu micutele in extaz sau cu ochisorii plini de lacrimi de bucurie, atingand in premiera rochita primita!
- Ai facut niste cursuri in acest sens?
- Nu. Nu sunt designer si tot repet asta. Sunt absolventa de Conservator, asadar tot artist, insa dragostea pentru hainute frumoase este pur si simplu nativa. Iar in momentul in care au aparut fetitele noastre, s-a nascut si aceasta idee. Pana sa capete contur insa, ele au avut parte de tinute unice si speciale mereu, de primele rochite de joaca, de elegantele tinute din catifea, de sarafanele pentru scoala etc.
Iar cand deja erau prea multi cei care ma intrebau De unde le-am luat?, Cine le-a facut?, am hotarat sa trec la pasul urmator.
- Cu ce trebuie purtate rochitele de printesa?
- Inca de la inceput am exclus accesorizarea lor cu pantofiori (cu toc, sclipici sau foarte incarcati). Sigur, doar sunt de joaca, asadar asocierea cu baschet ori cizme din cauciuc (la nevoie) a fost excelent primita de cei care ne sunt aproape. Si cu o jacheta de jeans ori piele, desi sunt purtate la evenimente. Fara sa vrem, destinatia lor aceasta este. In fond, insa, nuntile sau aniversarile sunt tot povesti.
Nu recomandam nimic din ceea ce dauneaza grav copilariei: sclipiciul in exces, florile de plastic, unghiutele colorate ori make-up. Iar majoritatea celor cu care stam de vorba, sunt de acord cu noi.
- Ce promovati in mod special?
- Sipet de Sidef este un brand 100% romanesc, este o poveste adevarata si minunata a familiei mele,in care au existat in fiecare generatie fetite. Bunica mea a avut inca trei surori, ea a avut doua fete, eu am o sora si doua fetite. Si fiecare dintre noi, indiferent de generatie, am primit si pretuit niste valori, pe care le ducem mai departe peste ani. Copii fiind, chiar am avut acasa un Sipet de sidef imaginar. E drept, nu ii spuneam asa, dar n-l inchipuiam neasemuit de frumos si pretios, doar incapeau in el cele mai de pret lucruri, pe care ni le puneau bunica si mama la pastrare. Numele Sipet de sidef ii apartine surorii mele, Alina Karina Nitu profesor de Lb. Romana)
Si fetele noastre au un sipet in care le pastrez pentru mai tarziu, toate lucrurile valoroase, inca de cand s-au nascut: bijuteriile primite, felicitarile, gandurile scrise, primele suzete, primele body-uri, primele scutece, suvitele de par, banutii de argint cu suvitele de la un an, primele lor desene etc.
Sunt sigura ca vor aprecia si isi vor dori sa atinga toate aceste amintiri. Cand vor fi mari, cand vor fi departe sau cand noi nu vom mai fi! Pentru ca au radacini puternice si vor avea nevoie sa se asigure de asta, uneori. Pentru ca le crestem in acest spirit.
- Ce slogan aveti?
- Nu stiu daca este un slogan, dar felul in care ne ocupam de fiecare persoana cu care intram in contact,atesta faptul ca… noua ne pasa! Prietenii nostru, uimiti de atentia noastra si de felul in care lucram, ne spun mereu asta! Si nu e putin lucru!
Sipet de sidef nu e un business, e ca o prelungire a vietii noastre. Asa ca eu nu am un program de lucru. Sunt full time peste tot si le intercalez pe toate: acasa, la showroom, in atelier.
- Ce poti sa-mi spui despre linia de bascheti din piele si piele intoarsa, de toate culorile?
- Pentru linia de pantofi sport, colaboram cu un producator roman, singurul care lucreaza aceste produse In Romania, dupa o tehnica de prelucrare a cauciucului unica in Europa. In prima colectie, am avut 18 culori, in a doua colectie au fost 21 de culori. Am dorit calitate si, inclusiv aici, punem mare pret pe detalii, pantofii sport fiind cu mult peste orice alt produs similar de pe piata autohtona. Incercam sa readucem cumparatorilor dragostea pentru produse romanesti. Si sa le reamintim ca ceea ce este romanesc trebuie sa aiba un pret corect, chiar daca uneori este un pic mai mare decat cele importate de aiurea. Pretul corect se reflecta in calitatea produselor, in felul in care sunt gandite,lucrate,ambalate.
Povestea lor o puteti citi aici:
http://sipetdesidef.ro/blog/?p=288
- La inceput au fost cu 5.000 de euro imprumutati de la sotul meu. Inca nu i-am dat inapoi :)
- Cine a cumparat de-a lungul timpului bascheti de la voi?
- Au cumparat o sumedenie de oameni frumosi, inclusiv persoane publice care ne sunt prieteni.
- La targuri hand-made mergeti?
- Nu, pentru ca targurile din Romania arata, in marea lor majoritate ca un bazar. La targurile traditionale nu mergem, pentru ca nu suntem in target. Nu suntem prezenti nici in mall-uri, pentru ca nu ne permitem financiar chiriile exorbitante. Dar cine ne descopera, nu se mai desprinde de noi!
- Aveti si uniforme aici, la Sipet de Sidef.
- Avem o linie de hainute elegante si rafinate, numite generic uniforme, dar, precum se vede cu ochiul liber, nu au nimic in comun cu ceea ce suntem obinuiti sa poarte acest nume (in Romania). Sunt modele splendide, clasice, din reiat din bumbac, captuseala naturala, dantela din bumbac, hainute extrem de rezistente si foarte versatile. Accesorizate adecvat, devin perfecte pentru o seara la teatru/opera sau la un cocktail unde parintii pot fi i nsotiti de catre copii. Asa cum am mai spus, promovam ideea de a ne imbraca copiii, adecvat evenimentelor la care sunt prezenti. Tot pentru ca na pasa!
Pe cat posibil, colaboram cu producatori romani de tesaturi. Din pacate, au ramas atat de putini…
- Te-ai gandit ca Sipet de Sidef sa intre intr-un program de finantare cu fonduri europene?
- Da, m-am gandit si analizam acest aspect!
- Stiu ca faceti si donatii. De ce nu le faceti publice?
- Da, este adevarat, facem o multime de donatii, care sunt mediatizate de prietenii nostri. Dar nu strigam in gura mare ceea ce facem noi, desi probabil ca ar trebui sa facem asta.
Avem clienti care doneaza pentru anumite cauze, pentru copiii cu dizabilitati, avem fetite minunate care, din proprie initiativa, doneaza vechile rochite altor copii.
- Pentru baieti ce creati?
- Pantofii sport sunt si pentru ei (si taticii lor), outfit-uri de botez si tinute pentru scoala.
- Sunt oameni care prefera sa cumpere pentru copiii lor haine aduse din China. Care este explicatia?
- Din pacate, pretul. Nu conteaza ca sunt sintetice, indoielnic croite/cusute si, de cele mai multe ori, aproape de unica folosinta. Iar rezultatul este lesne de observat pretutindeni. Nu mai exista respect si grija pentru felul in care aratam, iar asta incepe de la copiii nostri. De fapt,nu mai exista respect pentru mai mult de atat.
- Din fericire insa, prietenii din cercul nostru (tot mai mare) stiu sa faca diferenta intre o activitate perfect legala, in care fiecare ata ori nasture au o provenienta clara, o factura fiscala si ai carei angajati muncesc cu forme legale,iar platile catre stat sunt la zi. Nu-i usor, dar daca exista niste legi, bune sau rele,fie ca ne plac fie ca nu, trebuie sa le respectam, daca am ales sa traim in Romania. Pentru ca doar asa putem sa schimbam ceva si sa trecem cu demnitate prin viata si, chiar daca o facem cu pasi mai mici, sa evoluam corect.
Cum spuneam, noua ne pasa, iar daca macar copiii nostri ne vor urma exemplul, inseamna ca trecerea noastra pe pamant n-a fost inutila.