Cele mai bune videoclipuri animate lansate recent fac deliciul unei nopti speciale in agenda Festivalului de Film de Animatie Anim'est: Animusic Night are loc pe 13 octombrie, la Club Fabrica, iar din programul serii nu lipsesc concertele, proiecțiile in premiera si atmosfera animata cu care festivalul si-a obisnuit publicul, la fiecare ediție.
32 de videoclipuri sunt inscrise in competiția de anul acesta, selecția bifand cele mai fanteziste animatii cu pisici, in ton cu tematica editiei cu numarul 11, dar si cele mai noi lansari ale unor artisti consacrati ca Beck, David Gilmour, Marilyn Manson, Fever Ray sau Todd Terje. Acestora li se alatura si videoclipul pentru piesa Sailor, a duoului Platonic Scale & Alla (feat. Mr. Sax), realizat de Paul Muresan castigatorul premiului Anim'est, in 2014, pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc (Pui de somn). Cei care vor premia cel mai bun videoclip, anul acesta, sunt Alexandru Ciubotariu, cunoscut sub pseudonimul de Pisica Patrata, autorul primului album de street-art din Romania, Andrei Robin Proca, frontman vocal, chitarist si compozitor al formatiei Robin and the Backstabbers, si Ciprian Muntele, vocea matinalului de la Radio TANĂNANA, unul dintre cele mai ascultate radiouri de muzica alternativa de la noi.
Animusic Night este si noaptea in care va fi proiectat in premiera videoclipul pentru piesa Dintr-o lume in alta lume a formatiei Subcarpati, realizat in cadrul celei de-a 7-a editii a atelierului Animation Worksheep.
Animation Worksheep este platforma educationala a Anim'est, al carei coordonator este Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului. Proiectul este menit sa sprijine principala misiune a asociației ESTE'N'EST, organizatoarea Anim'est, de a dezvolta industria filmului de animație autohton. In cadrul acestui atelier intensiv de animatie, tinerii animatori au la dispozitie toate tool-urile necesare pentru a crea propriile animatii, sub indrumarea unor specialisti ai industriei. Ultima editie a strans laolalta, pentru trei saptamani, 13 tineri animatori coordonati de trainerii Dan Panaitescu, Luiz Stockler si Anna Florea, si indrumati de animatorul roman Matei Branea si de regizorul si scenaristul Andrei Tanase. Rezultatul, un videoclip animat 2D pentru piesa de pe ultimul album al trupei Subcarpati, Satele Unite ale Balcanilor, va fi proiectat in cadrul Animusic Night alaturi de alte produse realizate de participanții la edițiile precedente ale Animation Worksheep, intre care si doua videoclipuri pentru piesele trupelor Environments si Robin and the Backstabbers.
Dupa proiectii, noaptea va continua cu un concert Orkid, un trio cu influențe post-rock, shoegaze si post-punk compus din Vlad Ilicevici - chitara si voce, Radu Pop - percutie si Andrei Tanase - chitaraa bass. Va fi concertul de lansare a primului album al trupei, Standing Still in the Dark, si va include toate cele noua piese de pe album, fiecare cantata alaturi de un muzician invitat.
In deschiderea celor de la Orkid va canta trupa de rock alternativ ELEVEN, formata din Dani Avram (voice & chitara), Dorin Stan (chitara), Mugur Iliescu (chitara - bas) si Radu Moldovan (tobe & backing vocals).
Prețul unui bilet la Animusic Night este de 15 lei si poate fi achizitionat pe Eventbook.ro.
Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 7-16 octombrie 2016 la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, DESCHIS Gastrobar, Club Fabrica si Club Control.