Un adevarat eveniment artistic al acestei toamne este expozitia Luisei Tuntuc intitulata: FEMINISTICE - o expozitie de pictura cu stil! Expozitia de la Palatul Parlamentului, Sala CONSTANTIN BRANCUSI,cuprinde 13 picturi si o instalatie, prezentate la vernisaj cu multa verva si har, de insasi autoarea lucrarilor. Ce spun aceste picturi? Sa-i dam cuvantul chiar artistei, care urmeaza un master la Academia de Arta.
- Sunt incantata sa debutez pe scena artistica plastica cu o expozitie de pictura dedicata feminitatii, care portretizeaza cele mai enigmatice trairi si emotii pe care le poate avea o femeie. Este o expozitie plina de culoare, imaginatie, asocieri de imagini contrastante, curaj si stil, care ma caracterizeaza pe deplin. Colectia cuprinde o serie de lucrari privind FEMEIA in mentalul social-colectiv, cu o viziune moderna, iar sinceritatea discursului plastic survine dintr-o revolta interioara, privind statutul actual al femeii pictor in mediul artistic si prejudecatile cu care se confrunta femeia contemporana. Astfel, in acest peisaj al artei romanesti, predominat de artisticul masculin, mi-am propus sa aduc o boare din feminitatea mea, o parte din gandurile mele si toata inspiratia mea nesfarsita. Abordarea plastica, situata la granita mai multor curente din arta conceptuala, simbolista si expresionista, propune o estetica revolutionara, dar prezinta femeia exact asa cum este ea: cu tragismul unei povesti de iubire, cu viata cotidiana urbana, cu senzualitatea naucitoare, cu farmecul seducator, cu venerarea simbolului feminin, cu nazuintele si sperantele ei - adesea irealizabile, cu preocuparea, adesea excesiva, pentru aspectul fizic, cu multitudinea de admiratori care o inconjoara, cu secretele ei amoroase si cu fostele iubiri, cu relatii amoroase suferinde, cu veselia si bucuria unui moment, dar si cu durerile si suferintele ei. Situata pe o pozitie superioara barbatului, bineinteles, o alegere constienta si voita a acestui fapt, FEMEIA devine, in pictura mea, un simbol universal, o sursa a energiilor creatoare. Va invit sa parcurgem, impreuna, drumul misterios al cautarii eternului feminin, prin arta!

xxx

Dintre cele 13 lucrari expuse ne oprim putin asupra mesajului picturilor Autostrada viselor si Sotronul vietii. Despre lucrarea intitulata Autostrada viselor, autoarea zice ca este o metafora pentru dorinta nestavilita a omului de a atinge idealul, dar totul este o iluzie, suntem asa de aproape de perfectiune, de un vis, de un ideal si totusi nu suntem capabili sa cuprindem aceasta stare. Cealalta lucrare - Sotronul vietii - ne aminteste de acel joc al copilariei, de trecerea ireversibila a timpului si de faptul ca trebuie sa ne bucuram de fiecare etapa a vietii.
- Nu suntem nemuritori in acest joc si, la fel ca si picioarele statuilor, sfarsitul sotronului nu inseamna decat faramarea vietii. Bucurati-va din plin de voi insiva si de cei din jur! - este mesajul transmis cu sensibilitate de artista Luisa Tuntuc.

Lista de lucrari:

1. Autostrada viselor, (2015), Acrylics, 80 x100 cm
2. Big city life, (2016), Acrylics, 100 x 100 cm
3. #Catwoman is feeling hungry, (2016), Acrylics, 100 x 80 cm
4. Cimitirul sufletelor sau Moartea dragostei, (2015), Acrylics, 80 x100 cm
5. Despre demonii lui G.Garcia Marquez, (2016), Acrylics, 70 x 50 cm
6. Dya de los muertos amores, (2016), Acrylics, 100 x120 cm
7. Eternul feminin - EN version, (2016), Acrylics, 80x100 cm
8. Eternul feminin - RO version, (2015), Acrylics, 70 x90cm
9. Femeia cu un arici in spate, (2016), Acrylics, 50 x 60 cm
10. Frumusete constructivista, (2015), Acrylics, 80 x 100 cm
11. Our religion is our salvation, (2016), Acrylics, 100 x 100 cm
12. Placerile toamnei, (2015), Acrylics, 100 x80 cm
13. Sotronul vietii, (2015), Acrylics, 100 x 80 cm