Unul dintre cei mai de succes artisti pop din Romania, cu o cariera remarcabila in industria muzicala, unde s-a afirmat in calitate de muzician, producator si entertainer, Smiley debuteaza in dublajul de animatie, atunci cand publicul il va putea auzi imprumutandu-i vocea porumbelului Toady, din noua aventura animata Berzele.
Celebrul antrenor de la Vocea Romaniei, Smiley, declara despre experienta dublajului si rolul sau din Berzele: Personajul meu e un porumbel care lucreaza in organizatia berzelor si e foarte bagacios. El ca porumbel vrea sa fie acceptat de catre berze … ca fiind o barza. (…) E prima oara cand dublez un personaj de desene animate. E foarte greu sa iti dai seama ca e vocea mea in desene pentru ca a fost nevoie sa caut o tonalitate care sa se potriveasca cu fata porumbelului si pe care a trebuit sa o si pastrez pe toata durata desenului, a concluzionat Andrei Tiberiu Maria alias Smiley.
Una dintre cele mai asteptate animatii ale anului, Berzele va fi disponibila in cinematografele din toata tara si in versiunea dublata in limba romana.
Berzele aduc bebelusii la parinti… sau cel putin asa faceau. Acum livreaza colete pentru compania globala Cornerstore. Junior, cea mai silitoare barza din companie, urmeaza sa fie promovat cand, din greseala, activeaza masina de facut bebelusi, aducand pe lume o fetita absolut adorabila. Disperat sa livreze mica minune inainte sa afle seful de eroare, Junior pleaca intr-o expeditie neautorizata alaturi de prietenul sau Tulip, singurul om de pe Muntele Berzelor. Calatoria initiatica nu va duce doar la intregirea unei familii, ci le va ajuta pe berze sa revina la adevarata lor misiune pe Pamant.
Aventura animata Berzele ii prezinta in distributia versiunii originale pe: Andy Samberg (Cloudy with a Chance of Meatballs, Hotel Transylvania), Katie Crown (Clarence), Kelsey Grammer (Toy Story 2, The Simpsons), Jennifer Aniston (We're the Millers, Horrible Bosses), Ty Burrell (Finding Dory, Modern Family), Keegan-Michael Key (The Angry Bird Movie, Keanu, Key&Peele), Jordan Peele (Keanu, Key&Peele) si Danny Trejo (The Book of Life, Muppets Most Wanted). Personajul lui Smiley, Toady, este interpretat in versiunea originala de Kramer Glickman.
Regizat de Nicholas Stoller (Neighbors, Forgetting Sarah Marshall si scenarist al filmului The Muppets) si de catre nomnalizatul la Premiile Oscar, Doug Sweetland (scurt-metrajul animat Presto si supervisor de animatie la Cars), dupa un scenariu semnat de Stoller.