Actorul si cantaretul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata, la varsta de 55 de ani. Decesul a survenit in urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Actorul suferea de diabet. Medicii au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a-i salva viata reputatului actor si cantaret, insa manevrele de resuscitare ale specialistilor au fost, din pacate, in zadar. Ioan Gyuri Pascu a avut ultima aparitie pe scena cu foarte putin timp in urma, concertand la Beraria H in data de 17 septembrie. Doi admiratori ai artistului, prezenti la ultimul concert al acestuia au declarat luni dimineata pentru Radio Zu ca Ioan Gyuri Pascu nu ar fi fost in cea mai buna conditie fizica in timpul reprezentatiei, chiar avand nevoie de sprijin din partea colegilor la un moment dat. Ioan Gyuri Pascu (n. 31 august 1961, Agnita, Romania - d. 26 septembrie 2016, Bucuresti, Romania) a fost un muzician si un actor roman, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat in cariera muzicala in anul 1977 si de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues si reggae. A fondat mai multe formatii de succes in anii '90, precum The Blue Workers sau Pacific, al caror solist a fost, fiind membru activ al primei formatii. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, si este un critic al radioului comercial romanesc. Pe langa activitatea de la Divertis, unde a abordat in special satira politica, a mai jucat in filme de lung metraj precum O vara de neuitat - in regia lui Lucian Pintilie si in Occident - regizor Cristian Mungiu. A mai jucat in mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke si Cadir, asigurand si coloana sonora pentru o parte din ele. A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 si Pro TV. A mai contribuit ca jurnalist sportiv si comentator de sport, si a scris mai multe carti de spiritualitate si pentru copii.
Moartea lui Gyuri Pascu la doar 55 de ani a socat intreaga Romanie
Din Revista TEO aflam ca Monica Anghel a declarat la Antena 3 ca divortul de fosta sa sotie l-a afectat pe IOAN GYURI PASCU.
- Parca i-a disparut pofta de viata, a spus Monica Anghel la Antena 3.
Monica Anghel a fost colega cu Gyuri Pascu la Divertis.
Dupa ce a divortat de sotia sa, Pascu a suferit un atac vascular cerebral. Actorul a decis sa divorteze de sotia sa, dupa 17 ani de casatorie, despartirea fiind una de comun acord. Motivul separarii nu este insa infidelitatea, violenta sau clasicul nepotrivire de caracter.
- Am gresit mult, as schimba chiar chestia asta cu posesivitatea. O controlam fara sa-mi dau seama cu telefoane si as fi vrut o comunicare mai deschisa cand erau momentele de criz, declara actorul.
In plus, artistul a marturisit ca amandoi simteau nevoia unei schimbari in viata lor, fiica lor reusind sa le dea o lectie amandurora.
- Pentru noi a fost greu, pentru ea a fost mai usor. Ne-a dat o lectie de intelepciune din punctul asta de vedere, a fost un soc pentru noi, spunea Ioan Gyuri Pascu.
La sfarsitul anului 2010, Pascu a suferit un atac vascular cerebral si s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucuresti. Presa a speculat ca atacul s-a datorat stresului care a urmat divortului, desi Pascu a mentionat ca despartirea a fost una amiabila. Ca urmare a atacului vascular cerebral, s-a lasat de bauturi alcoolice. Pagina sa de Facebook a lui Ioan Gyuri Pascu s-a umplut in cateva minute de sute de mesaje. Totul s-a petrecut luni dimineata, doua echipaje SMURD au intervenit la locuinta lui. Medicii au incercat timp de 45 de minute sa il resusciteze, insa Gyuri Pascu nu a dorit sa mai revina la viata.