Doua piese vestimentare de exceptie din colectia Zestrea by Liliana Turoiu inspirate de straiele domnitelor de altadata ne poarta, zilele acestea, prin istoria si valorile autentice romanesti, pe parcursul unei expozitii de exceptie in somptuosul Palat Cesianu-Racovita, la Artmark. Expozitia se va finaliza cu Licitatia de Valori Traditionale organizata in seara de 27 septembrie, ora 20, la sediul Galeriei de Arta Artmark din str, C.A. Rosetti nr 5.
In aceasta a VI-a editie a Licitatiei de Valori Tradiționale inițiata de Artmark au fost selectate, in total, 208 loturi - articole vestimentare tradiționale romanesti, picturi cu tematica, obiecte decorative artizanale, tema si amploarea licitației datorandu-se interesului tot mai crescut al publicului fata de valorile romanesti autentice si dorintei de a achizitiona obiecte de acest gen.

Rochie din voal negru cu broderie - colectia Zestrea by Liliana Turoiu

Rochie de ceremonie, unicat, realizata din voal negru cu aplicatii din dantela, catifea si piele, avand insertie din broderie cu motive traditionale romanesti. Broderia originala a fost recuperata si restaurata dintr-o fota veche, provenind din zona Muscel Arges.
Compozitia grafica a rochiei ii confera monumentalitate, fiind creata pentru ocazii speciale, usor adaptabila oricarui tip de silueta. Masura S-M, pret de pornire 2.100EU.

Ie alba cu aplicatii de dantela neagra - colectia Zestrea by Liliana Turoiu

O superba bluza alba unicat, cu aplicatii negre din dantela, piele si catifea, cu o linie eleganta si confortabila, inspirata din croiul iei romanesti traditionale.
De altfel, aceasta piesa prezentata in licitatia de la Artmark este emblematica pentru colecție, fiind remarcata de public in fotografia de pe afisele tuturor expozitiilor nationale si internaționale ale colectiei Zestrea. Masura M-L, pret de pornire 450EU.
Ambele piese se liciteaza la Artmark, la Licitatia de Valori Traditionale de pe 27 septembrie, impreuna cu catalogul de lux Zestrea editie limitata, avand semnatura autorului, catalog ce prezinta intreaga colectie intr-un shooting de exceptie realizat la Castelul Bran.