LIBERTATEA PENTRU FEMEI informeaza: Teo Trandafir: Vorbesc cu Dumnezeu aproape in fiecare zi (Autoare: Corina Stoicescu)
Intr-un interviu mai sincer ca oricand, Teo ne-a povestit despre relatia frumoasa pe care o are cu fiica ei, despre divinitate si opinii, dar si despre actul de eroism de a face in zilele noastre emisiuni de divertisment, de calitate.
- Bun regasit, Teo! Ce ne poti dezvalui despre sezonul actual Teo Show?
- Nu stim exact cum o sa reactionati, dar stiu cu ce am venit: cu distractie si buna dispozitie! Am venit proaspeti din vacanta, mai veseli si va dam intalnire de luni pana vineri de la ora 15.45, la Kanal D. Ne-a fost foarte dor unul de celalalt, mie si lui Bursucu, pentru ca am fost un pic despartiti. Eu am fost in vacanta, el a muncit, a filmat pentru emisiunea Se striga darul!.
- Unde ai ales sa iti petreci concediul in aceasta vara?
- In frumosul Bucuresti. Am activat in alte proiecte pentru care nu gasesc timp altfel decat in vacanta. (zambeste)
- Odata cu venirea toamnei a reinceput nu doar Teo Show, ci si un nou an scolar pentru Maia (12 ani). Cum au decurs pregatirile cu rechizite si manuale?
- Maia este un copil mare. Nu ii mai cumpar eu caiete ca in clasa I. Maia are regulile ei, legile ei, orele ei, stie cate caiete ii trebuie. Astazi a mers sa isi cumpere niste caiete cu spira din nu stiu ce model, care au nu stiu ce coperta cartonata, ii trebuie pentru Geografie. Este un copil de nota maxima, a terminat a VI-a cu 9.75, nu mai stau eu sa-i cumpar caiete. Serios!
- In calitate de parinte, dar si ca profesor, pentru ca ai experienta si in aceasta privinta, cum ti se pare actualul sistem romanesc de invatamant?
- Nu stau sa judec. In afara de faptul ca profesorii sunt atat de prost platiti incat sunt umiliti de elevii care sunt mai bine imbracati si vin cu niste masini si niste bijuterii de iti cade capul, mie mi se pare foarte ciudat ca nu se mai poarta uniforma in scoli. Primul aspect: mi se pare discriminatoriu intre copii, care se judeca intre ei dupa haine. Apoi, profesorii insisi care vin la clasa in fata unor copii care poarta pe ei niste mii de euro, doar pentru ca pot. Alt lucru care mie mi se pare foarte ciudat este ca numai in anumite scoli copiilor li se iau telefoanele inainte de ore, altfel ei au acces la telefon in timpul orelor.
- Maia este inscrisa la o scoala de stat sau una particulara?
- Este la o scoala de stat.
- Consideri ca esti o mama exigenta sau permisiva?
- Am fost multa vreme o mama foarte exigenta, astfel incat acum imi ingadui sa fiu permisiva. Fiica-mea are niste reguli pe care noi doua ni le-am impus si le-am respectat respectandu-ne reciproc. Stim exact pana unde sa mergem, pana unde sa intindem coarda, astfel incat cand ea a zis: Am nevoie de ceva!, eu stiu ca are nevoie de cel putin 3 argumente pentru acel ceva. Uneori i le cer, alteori, nu! Acum nu mai este nevoie de intrebarea: De ce?, care se punea in anii trecuti.
- Care a fost cel mai impresionant lucru ce ti-a fost spus recent?
- Cel mai impresionant lucru este acela ca toata lumea imi zambeste. Nu trebuie sa spuna nimic. Faptul ca nu ma injura nimeni, faptul ca nu e incruntat in momentul in care ma vede, faptul ca lumea reactioneaza pozitiv, ca mi se ingaduie sa privesc viata in zambet, mie imi este arhisuficient. Din ce in ce mai rar mi se intampla sa fiu privita altfel decat cu zambet.
- Imi spuneai intr-un alt interviu ca daca Dumnezeu te-ar intreba ce iti doresti i-ai raspunde ca vrei sa iubesti si sa fii iubita. Acum ce i-ai spune?
- I-as spune acelasi lucru, dintr-o alta perspectiva. I-as spune ca imi doresc sa imi lase ce mi-a dat si ca imi doresc bucurii mici si dese. Si ca nu mai vreau sa vad durerea celor din jur.
- Vorbesti des cu Dumnezeu?
- Ca toata lumea, aproape in fiecare zi. Incerc sa ii cer cat mai putin, pentru ca, oricum, El vede si imi da. Asta cu cerutul nu am facut-o decat in cazuri de extrema urgenta, pentru ca eu cred ca trebuie sa iti economisesti rugamintile fata de Dumnezeu. Un om iubit de mine mi-a spus ca se aud mult mai multe rugaciuni in spitale decat in biserici. Asta mi se pare definitoriu pentru specia umana. Oamenii merg in biserica la necaz. La bucurie nu se duce nimeni sa spuna: Doamne, lasa-mi ce mi-ai dat si iti multumesc pentru asta!. Cand e in spital omul se roaga: Doamne, da-mi sanatate!.
- Sa faci emisiuni de televiziune, de calitate, crezi ca este in zilele noastre un fel de act de eroism pe care cineva trebuie sa-l faca?
- Da! Mi se pare ca noi suntem printre putinii care au ramas. Si asta pentru ca suntem sustinuti de postul TV la care lucram. Ca am mai facut si noi cate o poanta-doua, nu inseamna ca am violat intimitatea nimanui. Noi cand facem un scandal, il facem pentru ca isi doreste una dintre parti sau il doresc ambele. Nu s-a intamplat ca in timpul interviului sa aducem pe cineva neasteptat pentru invitat. Ni s-a cerut o emisiune curata si fair (n.r.: corecta) pentru toata lumea. Incercam sa nu ne asumam prea multe credite, pentru ca noi respectam politica postului.
- Iti place sa urmaresti show-uri de divertisment celebre, precum cele din SUA?
- Da, sunt indragostita de Ellen DeGeneres la care am ajuns in mod natural. Eu am plecat ca Oprah Winfrey, fara sa stiu, si am ajuns Ellen DeGeneres fara sa stiu. Mentorul meu mi-a zis: Nu urmari foarte indeaproape show-urile astea, pentru ca o sa ajungi sa te identifici cu ele!. Si asa am facut. Am incercat sa ma tin mai la distanta de ele. Acum insa, permitandu-mi orice, pentru ca ma aflu la o varsta la care nu ma mai influenteaza orice chestie trecatoare, da, ma uit la ele cu mare placere. Si ma intreb: Daca in Romania o vedeta de talia lui Ellen ar recunoaste o orientare sexuala sau religioasa care sa contravina mediei, oare cum ar fi privita? Sa zici acum, de exemplu, in Romania, ca esti gay! Sau ca esti musulman! Sau ca esti altfel decat toata lumea. Ellen a zis. Dar daca altcineva ar zice?
- Privindu-ti viata din afara, acum, ce sfat ti-ai da?
- Ai incredere in tine si in hotararile pe care le-ai luat ieri. Iesi in afara jocului, hotaraste regulile, reintra in joc si aplica-le! Odata aflat in mijlocul jocului, nu schimba regulile!

INTREBARE INCUIETOARE
- Fara de ce ai putea trai linistita?
- As putea trai fara telefon mobil. Pentru ca sunt un om foarte cautat. Pentru ca orice convorbire, la mine, incepe cu Doamna Teo, am o rugaminte. La un moment dat, stateam de vorba cu un foarte bun prieten, caruia ii suna si celalalt telefon. Si ii zic:
- Hai ca inchid eu, ca te suna pe celalalt telefon!.
- Nu, nu raspund la el!.
- De ce?, am intrebat.
- Dar ce, crezi ca ma suna cineva care sa-mi spuna. Nu! Vrea sa imi ia ceva.
Pot trai fara telefon. Sunt omul care nu intra pe Facebook decat daca este eminamente necesar. Am o echipa care ma ajuta cu asta, astfel incat sa pot trai. Incerc sa raspund cat mai des, fara sa ma cufund in lumea asta, astfel incat sa nu-mi mai recunosc copilul dupa ce il vad a doua oara intr-un an.
Nu pot trai fara:
- MAIA. Nu pot sa traiesc fara fiica-mea. Clar!
- EMPATIE SI COMPASIUNE. Pe care, Slava Domnului, le am si daruiesc in egala masura!
- FLORILE DIN CAP. Eu sunt o fata cu flori pe cap, care nu se vad, pentru ca sunt in interiorul capului meu. Am flori in cap, dar nu stiu sa explic cum. Mai nou, las sa se si vada asta. Ma imbrac diferit. Ma las in pace.
- SA MA SPAL. M-ar deprima cumplit daca nu m-as spala din cap pana in picioare in fiecare zi de la Dumnezeu. Daca nu ma spal pe cap o zi, imi stric ziua. Nu pot sa ma concentrez la nimic. Am nevoie sa ma spal! Am nevoie sa dorm, obligatoriu! Sunt oameni care isi pot permite sa piarda nopti. Eu nu mai pot! Mai am un pic si fac 50 de ani - nu mai merge!

Sursa: libertateapentrufemei.ro