Emil Calinescu este blogger din 2008. In mod profesionist o face abia de prin 2011. Are acum 7 bloguri. Despre filme scrie pe Cinemil.ro. Cat de bine scrie ramane sa descoperiti singuri.
- Cat de des mergi la cinematograf?
- La cinematograf ma duc foarte des. Minim de doua ori pe saptamana. Uneori, mai des. Cand merg la festivaluri gen TIFF ma duc zilnic si vad minimum doua filme. Anul acesta am stat sapte zile in Cluj si am vazut, cu totul, scurte si lungi, peste 100 de filme. Am batut un record personal.
- Recomanda un film bun.
- Sa recomand filme din ultima perioada? Pai uite, recomand filmul despre care scriam acum: Don't breathe. E un thriller care te tine in scaun doua ore. Mai rar asa ceva. Nu e de duzina, e ceva diferit. Merita vazut.
- Care sunt actorii tai preferati?
- Nu am actori preferati in sensul in care toate filmele cu actorul X sa-mi placa. Sunt cativa actori cu care nu poti da gres: Al Pacino, Morgan Freeman, dar nu pot spune ca e vreunul preferatul meu. Am si din Romania cativa care-mi plac. As zice, ca barbat, Dragos Bucur, iar dintre actrite Ana Ularu si Olimpia Melinte, cu un avantaj pentru Ana ca am vazut-o si pe scena de teatru, unde se descurca la fel de bine.