Actorul Radu Beligan, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, la varsta de 97 de ani, anunta News.ro.
- Maestrul Radu Beligan, in varsta de 97 de ani, a fost internat in Spitalul de Urgenta Elias vineri, la ora 13.00, in sectia de Terapie Intensiva, in stare de degradare biologica progresiva, in contextul varstei. Pe perioada internarii, a beneficiat de monitorizare stricta a functiilor vitale si a confortului fizic si psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, in urma unui stop cardio-respirator ireversibil, a spus directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta, citata de news.ro.
Radu Beligan a fost presedinte de onoare al Institutului International de Teatru si membru de onoare al Academiei Romane, din 2004. A a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv actor inca in activitate, in 2013.
Intr-un interviu acordat in 2010 pentru Gazeta Sporturilor, Radu Beligan a dezvaluit faptul ca era un mare admirator al lui Roger Federer si ca simpatiza cu Steaua.
80 de roluri este numarul aproximativ al personajelor intruchipate de Beligan pe scena: intre ele Ianke (Take, Ianke si Cadir), Richard al III-lea si Zeus (Danaidele)
30 de filme apar in filmografia lui Beligan: printre pelicule se regasesc O noapte furtunoasa, Lantul slabiciunilor, Iancu Jianu, zapciul sau Trahir.
Ivan Patzaichin, fost antrenor lot olimpic kaiac-canoe, in 2010, despre Radu Beligan:
- Un om intelept! Ai mereu ce invata de la Excelenta Sa. Ne-a vizitat de multe ori in cantonamentul de la Snagov si ne-a oferit deseori autocarul teatrului pentru a merge la spectacole cu baietii din lot.

Sursa: gsp.ro