Vedeta a obtinut penultimul grad in ierarhia feminina din cadrul Ordinului San Giovanni di Gerusalemme al Cavalerilor de Malta!
In urma cu o saptamana Ramona Badescu a fost invitata in Malta pentru a participa la o ceremonie privata organizata de Ordinului San Giovanni di Gerusalemme al Cavalerilor de Malta, din care face parte.
In 2011, tot in luna mai, Ramona Badescu a participat pentru prima oara la o astfel de ceremonie, primind atunci titlul de Gran Dama di Grazia Magistrale”. Tot atunci a fost numita si Ambasadoare a Ordinului Cavalerilor de Malta in Romania. Acum doi ani, actrita si cantareata a fost ridicata in grad de Dama di Commenda de catre Principele de Malta - Louis Scerri Montaldo - in cadrul Ordinului San Giovanni di Gerusalemme al Cavalerilor de Malta. Recent, Ramona Badescu a devenit Dame Grand Officier de Grace” si a fost pentru a treia oara cand a participat la o astfel de ceremonie de anvergura, desfasurata in Malta, la Valetta.
Ceremonia este una fastuoasa, emotionanta, si atunci cand se desfasoara la Malta are loc in sala mare a Sfintei Infirmerii, transformata azi in Centrul de Conferinte Mediteraneean. Evenimentul are origini istorice cu atat mai mult cu cat este organizat in Palatul Sacrei Infirmerii a Ordinului Cavalerilor de Malta, care dateaza din anul 1400 si este locul in care Cavalerii de Malta tratau bolnavii raniti in razboi.
Evenimentul a avut loc in prezenta Prof. Catello Marra, care are gradul de locotenent si Grand Maestro dei Cavalieri di Malta, Sovrano Ordine di San Giovanni di Gerusalemme.
Ramona Badescu a intrat in cercul Cavalerilor de Malta datorita activitatilor pe care le desfasoara si a implicarii ei in cadrul actiunilor sociale si caritabile realizate in Italia pentru casele de copii, oamenii nevoiasi, si nu numai.
Imbracata in mantia neagra cu insemnul crucii in opt colturi, Ramona a participat la ritualurile impuse de ceremonia de mare anvergura. Si-a spalat intai mainile pentru a fi pregatita sa serveasca Ordinul, a aprins o lumanare, a facut cruce cu sabia si a ingenuncheat in fata Marelui Principe de Malta pentru a primi binecuvantarea. La sfarsitul ceremoniei, actrita a primit si medalia cu pandantivul in forma de cruce, a treia la numar, nelipsita de la astfel de ritualuri si ceremonii.
La eveniment au fost prezente mai multe personalitati din lumea politica, oameni de afaceri si diplomati din Italia, Malta, Rusia, Franta si nu numai.
De fiecare data cand particip la o astfel de ceremonie la Malta ma emotionez pentru ca atmosfera este absolut divina iar resposabiltatea prin care iti asumi aceasta numire nu este numai de forma ci si de substanta, pentru ca trebuie sa te dedici cauzelor caritabile! Ceea ce imi propun este sa fac si o ceremonie de aceasta anvergura la Bucuresti. Am fost intrebata si mi s-au cerut detalii de catre foarte multe persoane care vor sa faca parte din cadrul Ordinului San Giovanni di Gerusalemme al Cavalerilor de Malta, cum pot intra in acest Ordin. Este foarte limitat si greu de obtinut! Ordinul Cavalerilor de Malta este foarte selectiv, iar majoritatea Cavalerilor de Malta sunt barbati. Sunt foarte putine femei, spune Ramona Badescu.
Urmatoarea ceremonie privata de acest gen va avea loc la Paris, pe 24 noiembrie. Eu usnt de parere ca cea mai grandioasa si emotionanta ceremonie este cea de la Malta, mai ales ca are loc intr-o sala plina de istorie, Palatul Sacrei Infirmerii a Ordinului Cavalerilor de Malta, care dateaza din anul 1400 si este locul in care Cavalerii de Malta tratau bolnavii raniti in razboi, a mai adaugat vedeta.

A intalnit-o pe Presedinta Republicii Malta

Tot in aceasta vizita la Malta, Ramona Badescu a avut ocazia, alaturi de alti 8 membri ai Ordinului San Giovanni di Gerusalemme al Cavalerilor de Malta sa mearga intr-o vizita oficiala la Presedintele Republicii Malta, caruia Cavalerii de Malta i-au donat un CEC pentru sustinerea cauzei fundatiei pe care o conduce in ajutorarea copiilor care sufera de afectiuni grave.