STIREAZILEI.COM: LA DOAR 13 ANI ESTE NOUA VEDETA A MUZICII ROMANESTI! EXPERTII AU NUMIT-O: NOUA MARIA CALLAS!
O mana de om, o copila cu chip de inger si o voce timida. Asta a fost prima impresie pe care Laura Bretan (13 ani) a lasat-o cand a pasit pe scena show-ului Romanii au talent (PRO TV). Insa, cand a inceput sa cante, a ridicat juriul si publicul in picioare.
In fata juratilor celui de-al saselea sezon Romanii au talent, Mihaela Radulescu, Andra, Florin Calinescu si Andi Moisescu, s-a prezentat, vineri, cu timiditate, o pustoaica de numai 13 ani. Nimeni nu banuia ca, in spatele trupului sau firav, se ascunde de fapt un munte de talent. Inca de la primele acorduri, Laura Bretan a facut furori: a Superb, superb, superb! Pur si simplu ne-a naucit, ne-a lasat fara cuvinte! Am plans, ne-am bucurat si ce apreciez si mai mult la ea este ca nu e constienta de ce dar are de la Dumnezeua , a spus Andra, citata de revistablogurilor.ro.
- Oameni buni, de-asta ne-am suit pe scena! Din pacate am epuizat nenorocitul asta de buton auriu ca niste prosti, a spus Florin Calinescu dupa ce fetita a ajuns la finalul piesei O mio babbino caro. Peste3 milioane de romani au urmarit momentul si publicul o vede deja castigatoarea premiului de 120.000 de euro, relateaza click.
Laura are o voce de senzatie, cu care impresioneaza pe toata lumea. Primele sale aparitii in fata oamenilor au fost la cativa anisori, atunci cantand in biserica penticostala romana din Chicago, acolo unde locuieste cu parintii.
Peste trei milioane de romani au urmarit momentul si publicul o vede deja castigatoarea premiului de 120.000 de euro.
- Cu cateva zile in urma, a trecut bunicul meu la Domnul, iar asta a fost pentru el, a declarat ea.
Laura locuieste in Chicago si provine dintr-o familie modesta. Tatal sau lucreaza in domeniul constructiilor, iar mama are grija de copii. De cativa ani, ia lectii de bell canto la Chicago Symphony Orchestra si este atrasa de opera, dar si de muzica pop. Micuta a cantat de nenumarate ori in biserica si chiar intr-o emisiune a postului american CBS. Laura a fost cea mai tanara cantareata de la editia din 2015 a galei Chicago Music Awards, fiind totodata nominalizata la categoria Cel mai bun artist sub 15 ani. In 2014, pustoaica a castigat marele trofeul in cadrul Super Top Dog, competitie dedicata tinerilor sub 14 ani, cu interpretarea Nessun Dorma, din repertoriul compozitorului italian Giacomo Puccini.
Jurnalistii americani au filmat-o pe fata in Chicago, iar Laura le-a cantat in sufrageria familiei, iar specialistii au fost socati pentru ca vocea sa suna ca si cum s-ar fi aflat intr-o sala de concerte.
- Mi se pare foarte interesant cum imi pot folosi vocea. Nu mi s-a parut niciodata dificil. Profesorul meu imi spune ca am o voce foarte puternica, a declarat Laura in interviu.
Specialistii spun ca o astfel de voce puternica apare o data la cateva sute de ani si ca Laura ar putea sa fie noua Maria Callas.
Dupa ce a cantat in show-ul TV, Laura a fost imbratisata de Florin Calinescu, acesta spunandu-i ca in viata lui nu a auzit o astfel de voce. Fata a inceput sa planga si le-a povestit tuturor ca se afla in Romania pentru ca a venit la inmormantarea bunicului sau, iar participarea ei la emisiune este ceea ce si-a dorit el.