Beatrice Cretu publica pe blogul sau un interviu cu Alex Botezatu, autorul unui blog excelent, Cu lumea-n cap prin Calarasi. Reproducem textul intitulat simplu: Interviu cu un fotograf
Despre proiectul lui Alex, Cu lumea-n cap prin Calarasi, am aflat de pe Facebook si am fost impresionata de ideea ca cineva are dorinta sa arate o alta fata a comunitatii in care traieste. Asa ca m-am gandit sa aflu ce se ascunde in spatele pozelor idilice si i-am luat un interviu.

1. Cum si cand ti-ai descoperit pasiunea pentru fotografie?
- Mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie in facultate. Aveam un curs foarte interesant de fotografie. La examen am avut de realizat 10 fotografii pe diferite teme.

2. Povesteste putin despre cum a luat nastere proiectul Cu lumea-n cap prin Calarasi.
- Am inceput proiectul in octombrie 2014. Imi place sa vad partea frumoasa a orasului. Tot vedeam persoane nemultumite de cum arata orasul. Aparatul il aveam, idei de poze aveam, mai aveam de ales un nume. Si m-am tot gandit. Trebuia sa fie ceva amuzant, dar totodata serios. Impreuna cu prietena mea am gasit acest nume Cu lumea-n cap prin Calarasi.

3. Ti se pare subapreciata arta fotografica in Romania, avand in vedere ca nu multi pot trai din asta, sau consideri ca este doar o chestiune de timp si efort?
- Fotografia este printre putinele job-uri care nu se pot face decat cu pasiune. In Romania este destul de greu sa traiesti doar din fotografie. Dar prin munca poti ajunge la rezultatele dorite.

4. Care a fost feed-back-ul primit la inceput?
- Feedback-ul primit la inceput a fost unul negativ. Nu reuseam la inceput sa desprind oamenii de idea lor. Ca acest oras este unul pierdut, lipsit de vlaga. Sau ca m-am gasit si eu sa le arat lor partea frumoasa a orasului de parca ei nu o vad. Dar usor, usor au inceput sa vada si partile frumoase. Acum primesc mesaje de multumire de la cei plecati in strainatate.

5. Sfaturi pentru noii fotografi amatori?
- Consider ca si eu sunt amator. Mai am multe, foarte multe de invatat, de descoperit. Dar sfatul meu pentru cei care sunt la inceput este sa nu se lase de ceea ce isi doresc sa faca. Mereu cu optimism si sa nu ascultate gandurile negative. Oameni nemultumiti gasesti la tot pasul.

6. Cum decurge o zi din viata unui fotograf, pe plan profesional vorbind? Adica alegi random un moment in care sa imortalizezi ceva sau astepti ca inspiratia sa te loveasca?
- Alergand de colo-colo pentru a descoperi subiecte noi de fotografiat. De cele mai multe ori stiu ce am de fotografiat. Poate suna ciudat, dar urmaresc starea vremii. Pe urma stabilesc locatia cu o zi sau doua inainte. Dar mai sunt momente cand astept un apus, iar in 5 minute cerul este acoperit de nori.

7. Daca ai putea sa fotografiezi un singur loc pentru tot restul vietii (cu toate ca probabil ai utiliza toate cadrele posibile, dar ipotetic vorbind) care ar fi acela?
- Imi place foarte mult muntele. Cred ca este o sursa inepuizabila.

8. Cine te inspira din acest punct de vedere, care iti sunt modelele?
- Cred ca fotografii romani sunt foarte talentati. Sunt cativa pe care ii urmaresc mereu si incerc sa fur ce este mai bun. Imi plac fotografiile realizate de Sorin Onisor, Dan Mihai Balanescu, Octav Dragan si multi altii.

9. Care este fotografia preferata pe care ai facut-o de-a lungul timpului?
- Nu am o fotografie preferata. Toate imi sunt dragi. Fiecare fotografie are cate o amintire.

10. Cum te simti acum ca ai ajuns destul de cunoscut si ti-ai dus hobby-ul la un alt nivel?
- Ma simt ca orice tanar care doreste sa realizeze si sa schimbe ceva.