Teatrul Nottara se muta provizoriu in sala ARCUB / AmosNews
O data pe luna vor fi spectacole si la Cotroceni, dar la prima reprezentatie nu se vor vinde bilete
Teatrul Nottara se muta provizoriu in sala ARCUB, dar va onora si invitatia presedintelui Klaus Iohannis, de a juca la Palatul Cotroceni, unde va tine spectacole o data pe luna, informeaza institutia culturala.
- Am avut astazi (joi n red.) o intalnire la Primarie, in urma careia am primit asigurarea ca ne vom muta la sediul ARCUB, situat pe strada Batistei. Joia viitoare, pe 3 decembrie, la ora 14:00 va avea loc o intrunire intre reprezentantii Teatrului Nottara, reprezentantii ARCUB si Comisia de Cultura a Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru a stabili detaliile tehnice si administrative ale viitoarei mutari in acest sediu provizoriu, a declarat directorul Teatrului Nottara, Marinela Tepus.
- Nu dorim sa ii cotropim pe colegii nostri de la ARCUB, dorim sa avem un spatiu adecvat, in preajma Bulevardului Magheru, astfel incat sa nu ne pierdem identitatea si 70 de ani de istorie, dintre care 55 in sediul de pe Magheru, a adaugat Tepus. Institutia informeaza si ca pe 5 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc prima reprezentatie sustinuta de Teatrul Nottara in Sala de spectacole a Palatului Cotroceni, iar aceasta va avea loc sub sloganul Teatrul Nottara si invitatii sai, adica spectatori vor fi angajatii teatrului si cei care ne-au fost alaturi in aceasta tumultoasa, precum si invitatii Presedintiei.
Din cauza ragazului scurt nu se pot intreprinde toate diligentele pentru vanzarea de bilete, deoarece accesul in sala se realizeaza in baza unui protocol special de securitate, iar timpul ramas este prea scurt pentru a indeplini toate cerintele prevazute in mod legal, arata sursa citata, cu precizarea ca urmatorul spectacol va fi dedicat publicului. Teatrul Nottara din Bucuresti si-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, incepand de luni, in urma promulgarii de catre presedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora. Teatrul Nottara functioneaza ca o institutie de spectacole de repertoriu (conform Ordonantei Guvernului numarul 21 din 31 ianuarie 2007 privind institutiile si companiile de spectacole si concerte, precum si desfasurarea activitatii de impresariat artistic, cu modificarile si completarile ulterioare), cu un colectiv artistic care are in componenta sa 35 de actori angajati, doi regizori si un scenograf si cu o echipa tehnica si administrativa de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Tepus se afla la conducerea teatrului.