Miercuri, 30 septembrie 2015, la Galeria Odeon, a avut loc vernisajul expozitiei In camp electric, organizata de Fundatia Domeniul Otetelisanu, in parteneriat cu Galeria Danaart si Arts United.
Proiectul In camp electric este inclus in programul de rezidente pentru lumea artistica si industriile creative derulat la Conacul Otetelisanu, casa in care s-a nascut si a fost educat Petrache Poenaru, reformator al invatamantului romanesc si inventator al stiloului. Rezidenta s-a desfasurat in perioada 1-10 iulie, la Benesti, un sat aflat la 40 de kilometri de Craiova.
Opt artisti au fost invitati sa imagineze povesti in casele incarcate de atata istorie, odaile in care isi imagina lumea un vizionar ca Petreache Poenaru sau locul in care desena, candva, Constantin Lecca, artistul care-si adjudeca, pe la 1800, meritul de a fi fost primul de pe aceste meleaguri care indraznea sa picteze icoane in stil occidental sau primul care, alaturi de boierii Oteteliseni, a tiparit reviste si carti la Craiova. Invitatii de anul acesta sunt pictori consacrati, apreciati in lumea artistica bucuresteana si internationala: Cornelia Gherlan, Dan Isaila, Zoita, Daniela Zbarcea, pictorita pariziana Marie-Hélène Fabra, Silvia Traistaru, Suzana Dan, Vasile Tolan si fotografa Mirela Bichigeanu.
O parte dintre lucrarile realizate in cursul acestui program, pe care le puteti admira la Galeria Odeon pana pe 23 octombrie, vor fi incluse in Colectia Otetelisanu. La eveniment a participat doamna Mihaela Varga, fost director al Muzeului National Cotroceni, expert in pictura romaneasca. A fost prezent si bucatarul iranian Rezza Munteanu, la randul sau un remarcabil creator, expert in arta culinara.