Mariustuca.ro / Vineri, 1 mai : Papa Francisc, in direct la Expozitia universala EXPO MILANO 2015 (Autoare: Magda Marincovici)
Papa Francisc a intervenit vineri, 1 mai, la ceremonia de inaugurare a expozitiei universale EXPO MILANO 2015, din Italia, printr-o legatura directa obtinuta gratie colaborarii dintre Televiziunea Italiana Rai si Centrul Vatican de Televiziune, anunta Radio Vatican. Decizia Pontifului de a participa la deschiderea manifestarii expozitionale indica o data in plus angajarea Bisericii in problematici legate de tema expozitiei universale de la Milano: ,HRANIREA PLANETEI. ENERGIE PENTRU VIATA. De fapt, Biserica Catolica participa la eveniment in diferite modalitati. In primul rand, Sfantul Scaun are o participare oficiala, cu un pavilion propriu, intitulat NU DOAR CU PAINE, ce sugereaza o completare la tema evenimentului: HRANIREA PLANETEI. Parcursul expozitional al pavilionului Sfantului Scaun se bazeaza pe diferite limbaje artistice, de la cele traditionale la cele inovative, fiind impartit in patru tematici: O GRADINA DE INGRIJIT, HRANA DE IMPARTIT, UN ALIMENT CHEMAT EDUCATIE si O PAINE CARE SA-L FACA PE DUMNEZEU PREZENT IN LUME.
Radio Vatican subliniaza faptul ca Romania participa la expozitia universala Expo Milano 2015, cu un pavilion pe durata manifestarii, intre 1 mai si 31 octombrie 2015, oferind vizibilitate tarii noastre, prin evidentierea traditiilor, creativitatii, inovatiei si autenticitatii sale, informeaza Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat publicat pe pagina Web.
Romania a participat, dupa 1989, la toate expozitiile universale organizate sub egida Biroului International pentru Expozitii: Sevilla (Spania) 1992, Hanovra (Germania) 2000, Aichi (Japonia) 2005 si Shanghai (China) 2010, precizeaza, de asemenea, comunicatul de presa al Ministerul Afacerilor Externe din Romania.(M.M.)