Arpad Balint din Odorheiu Secuiesc participa pana pe 13 aprilie inclusiv la targul Traditii si flori de sarbatori organizat in Parcul Cismigiu.
"La standul meu, bucurestenii pot gasi si achizitiona lampadare facute din panusi de porumb - la 45 RON (cu suport de sticla), lampadare din porumb cu suport de lemn - la 120 RON, lampadar pe suport de fier - la 150 RON, abajururi - la 40 RON, geanta din panusi de porumb, suport turi din panusi de porumb (cu tot cu sticla) - 15 RON, cosuri mari si mici, cosulete mici din panusi de porumb cu doua solnite", ne-a spus Arpad Balint.
Fiul sau, Zoltan Balint, inginer electronist, si prietena lui, Eva Inceffy sunt si ei creativi: imprima tricouri cu diverse motive traditionale.
Arpad Balint va fi prezent si la alte targuri traditionale: saptamana viitoare la targul Junii, la Brasov, la sfaristul lunii mai va fi la Cluj si in iunie la Festivalul de Folclor organizat in Parcul Cismigiu.
Inedite la standul sau sunt si stergatoarele de picior facute tot din porumb - la 15 RON, suporturile pentru flori, suporturile pentru sticle - la 15 RON la 0,5 litri, gentile, ingerasii de brad din panusi de porumb - 12 RON, bratarile din panusi de porumb - 3 RON, cosuletele din porumb - la 3, 8 si 9 RON (mici) si la 15 - 20 RON (mari).
"Ma ocup de impletituri din panusi din 1996 si la standul meu gasiti cosuri din panusi de porumb. Am invatat asta din copilarie! E o traditie in satul meu natal, Dumitreni, judetul Mures. Mama mea, Maria Balnit, de 85 de ani, lucreaza si ea impletituri din panusi de porumb, si sotia mea, Iulia, ma ajuta si ea. Pacat ca nu vor fi urmasi care sa duca aceasta traditie mai departe. De ani de zile le zic organizatorilor sa ne lase sa facem demonstratii la targ. Din pacate, sunt si expozanti care vin aici cu lucruri din China. Ar trebui sa fie un targ separat pentru ei, delimitat de noi, mestesugarii", a precizat Arpad Balint.