Centrul de Cultura Arhitecturala din strada Jean Louis Calderon nr. 48 va gazdui, intre 18 si 31 martie 2015, cea de-a saptea expozitie personala a pictoritei-arhitect Maria Sumanaru Pavelescu, ale carei lucrari au fost expuse de-a lungul timpului si in paisprezece expozitii de grup.
Expozitia PERSPECTIVE reuneste cele mai recente lucrari ale artistei si releva o evolutie remarcabila a esteticii si tehnicii artistei-arhitect si o viguroasa prospetime a cromaticii. Maria Sumanaru Pavelescu lanseaza o fascinanta provocare intre arhitect si pictor, prin tablourile care surprind diverse constructii reprezentative, cum ar fi: Turnurile Petronas, Catedrala din Reims, Moschee din Istanbul, Coloana Infinitului a lui Constantin Brancusi sau Biserica din Maramures, dar si prin vibratia originala a naturilor statice si a marturiilor plastice ale calatoriilor sale in real si imaginar.
Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 18 martie 2015, orele 18.30, in prezenta iubitorilor artei pictoritei-arhitect.