Pe Facebook este postata o fotografie a maestrului Radu Beligan cu urmatorul text: Il votez pe Victor Ponta pentru ca tara asta are nevoie de un Presedinte tanar si energic.
Wikipedia il considera pe Radu Beligan unul dintre numele majore ale teatrului romanesc.
Radu Beligan (n. 14 decembrie 1918, Galbeni (Filipesti), Bacau) este un actor roman, cu o bogata activitate in teatru, film, televiziune si radio. Pe linie materna este grec de origine, pe linie paterna, fiind urmas al unuia dintre fratii lui Ion Creanga, potrivit unui interviu. A fost ales membru de onoare al Academiei Romane in2004. In data de 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame Bucuresti. Pe 15 decembrie 2013 a fost inclus in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor inca in activitate pe scena unui teatru.
Radu Beligan a interpretat - in peste 7 decenii - roluri celebre, cum ar fi caractere ale dramaturgilor literaturii romane: Ion Luca Caragiale, Barbu Stefanescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Musatescu, Mircea Stefanescu, Victor Ion Popa, Victor Eftimiu, Mihail Sebastian, Aurel Baranga, Alexandru Mirodan si universale: William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki,Albert Camus, Jules Romain, Eugen Ionescu, Jean Anouilh, Friedrich Durrenmatt, Edward Albee, Peter Shaffer,Patrick Suskind, Neil Simon, Umberto Eco.
A fost unul dintre discipolii actritei Lucia Sturdza Bulandra si al scriitorului Eugen Ionescu. Beligan este unul dintre numele majore ale teatrului romanesc, cu un repertoriu complex, clasic si modern. A jucat alaturi de actori importanti, cu reprezentatii atat in tara cat si in strainatate.