Curtea Veche Publishing si Filarmonica "George Enescu" va invita la evenimentul de lansare a volumului "Eticheta regala" de Sandra Gatejeanu Gheorghe. Evenimentul va avea loc marti, 28 octombrie, incepand cu ora 17.00, la Ateneul Roman (Str. Benjamin Franklin nr. 1-3, foaier), in prezenta Altetei Sale Regale Principelui Radu al Romaniei, alaturi de care vor prezenta cartea doamna Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing, domnul Andrei Dimitriu, director al Filarmonicii "George Enescu", si, fireste, autoarea. Intrarea va fi libera.
Sandra Gatejeanu Gheorghe ne impartaseste din experienta sa ca Director de Protocol al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai al Romaniei: "Este esential sa intelegem ca eticheta nu e un concept perimat sau demodat s...t Respectarea regulilor protocolare reprezinta oricand o conditie pentru reusita evenimentelor private sau a celor oficiale."
Bogat ilustrata cu imagini de epoca si fotografii recente ale membrilor Familiei Regale sau detalii ce tin de protocolul regal, cartea prezinta, intr-un mod concis si structurat, eticheta care a insotit si care insoteste in continuare evenimentele desfasurate sub egida Casei Regale. Gasim, astfel, de la un scurt istoric al ceremonialului regal la semnificatia conceptului de "ordine de precadere" si la simbolurile autoritatii supreme - insemnele regale; de la regulile de eticheta in prezenta membrilor Familiei Regale (atat in cadrul intalnirilor, cat si in scris) la tinutele adecvate pentru diferite tipuri de evenimente; de la receptiile tematice la ceremoniile de decorare; de la titlul de "Furnizor al Casei Regale" la relatiile dintre membrii Familiei Regale si reprezentantii Corpului Diplomatic; de la dineurile oficiale la vizitele regale (atat in tara, cat si in strainatate) si principalele sarbatori regale.
"Volumul de fata nu este un manual de stil. El este un fel discret de a ne pune oglinda in fata. Niciunul dintre noi nu se naste cu eticheta in sange. Nu este o rusine ori o crima faptul ca gresim in comportamentul fata de noi insine, fata de ai nostri sau fata de societate. Rusine este sa nu deschizi paginile unei astfel de carti si sa te incapatanezi sa crezi, in ciuda evidentei, ca ai dreptate, refuzand sa devii mai bun." (Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei).
Cartea este disponibila in librarii si pe site-ul www.curteaveche.ro la pretul de 45 lei.