Cristian Tecu, George Porancea si Catalin Neacsu, membrii Expeditiei Romanesti, Annapurna 2014 s-au intors acasa dupa aventura din Himalaya.
In perioada 28 martie - 30 mai, prima expeditie romaneasca pentru cucerirea varfului Annapurna - 8.091 metri, a dus tricolorul romanesc in Himalaya, facandu-ne inca o data mandri ca suntem romani. Annapurna este un obiectiv extrem de dificil, printre primele cinci in lume ca dificultate de escalada, alaturi de celebrul K2, Nanga Parabat, Kangchengunga si Dhaulagiri.
Liderul expeditiei, Zsolt Torok, nu s-a sfiit sa recunoasca, inca de la conferinta de presa de dinaintea plecarii, ca riscul la care se supune echipa formata din doar 4 oameni, este unul foarte mare, avalansa prezentand cel mai mare pericol in cazul de fata. "Nu e neaparat greu ce facem acolo, greu e sa rezistam. Vom avea de trecut printr-un culoar ingust, care este ca un fel de ruleta ruseasca. Acolo au loc tot timpul avalanse, iar suflul acestora este foarte puternic, avand in vedere ca aceste avalanse ating si peste 300 km/ora".
Alpinist cu experienta, Zsolt Torok a recunoscut de asemenea ca Anapurna este cea mai mare provocare din toti cei 26 de ani de alpinism. Spre deosebire de K2, unde expeditia a numarat 120 de oameni, existau carari si peste 4.000 m de coarda, aici drumurile nu sunt atat de batatorite. Din fericire, baietii nostri se intorc acasa cu bine, desi nu fara peripetii, evenimente care au contribuit la reintoarcerea prematura din expeditie.
George Porancea, alpinist cu experienta, meteorolog si membru salvamont Bran, a fost scos din perete, intre Camp 2 - 5700 m si Camp 3 - 6.500 m cu elicopterul, alaturi de Zsolt Torok, pe 21 aprilie, cu multiple afectiuni si lovituri. 
In ciuda eforturilor imense depuse de ambii si a inaintarii foarte grele intr-un perete mixt de gheata, stanca si zapada, dupa ce au depus echipament la peste 6200 de metri si au dormit mai multe nopti in bivuac la 6000 de metri, alpinistii au fost nevoiti sa abandoneze escalada din cauza unui eveniment neprevazut si extrem de periculos. Ghinionul a facut ca ruperea unui serac sa provoace o avalansa in perete, care a cazut fix peste baieti, iar George, nu a apucat la timp sa fuga din calea caderilor de gheata si zapada. A avut multiple lovituri, iar inhalarea in caile respiratorii de zapada pulvar i-a cauzat un inceput de edem pulmonar. Datorită epuizarii si a starii de sanatate a lui George - acum in afara oricarui pericol, baietii a fost evacuati din perete cu ajutorul unui elicopter.
Au fost si moment memorabile care au implicat si alti alpinisti romani pe Kathmandu, unul dintre acestea fiind intalnirea lui George Porancea cu Viorel Amzaroiu si Constantin Lacatusu.
Dincolo de curajul, tenacitatea si determinarea celor 4 alpinisti romani, exista si un mesaj important, pe care cei 4 eroi moderni l-au promovat inca de la inceput: Respect pentru persoanele cu dizabilitati, organizatia "Ceva de Spus" fiind partener si prieten al expeditiei. Alpinistii au avut asupra lor un steag cu toate semnaturile autoreprezentantilor de la Ceva de Spus, pentru a promova o atitudine absolut normala, de intelegere si sprijin pentru persoanele cu dizabilitati.
Un alt aspect demn de laudat a fost prezenta mare de companii romanesti care au sprijinit aceasta expeditie: "O mandrie atat din partea celor care ne sustin, cat si din partea celor care plecam pe munte. Atat sponsorul principal al expeditiei - Adream Invest, cat si producatorul de echipament de munte Gravity sunt din tara noastra".
Zsolt Torok: "Important in orice lupta, ca si in viata, este sa stii cand sa te opresti. Noi a trebuit sa punem punct mai devreme bataliei noastre, pentru a putea continua si castiga razboiul mai incolo. Vom reveni si vom ataca din nou Annapurna. Speram sa avem de partea noastra din nou sponsorii si partenerii care ne-au sprijinit, mai ales firme din tara noastra, carora le multumim pentru increderea acordata si carora le promitem ca nu vom abandona incercarea noastra de a pune drapelul tarii sa fluture la 8.091 metri".