ziarulring.ro: Fost coleg al lui Adrian Iovan, DEZVALUIRI INCREDIBILE despre TRECUTUL regretatului pilot

Fost coleg cu Adrian Iovan la Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie "Aurel Vlaicu", pilotul Marian Covache ne-a povestit cate ceva despre inceputurile carierei lor si ne-a dezvaluit ce porecle aveau. Ultima data, Marian Covache si Adrian Iovan s-au vazut sambata, la Scoala Superioara de Aviatie. Au depanat amintiri, iar Adrian Iovan s-a plans de faptul ca statul i-a mutilat pensia si trebuie sa munceasca mult pentru a se putea intretine.

"Am incercat sa-l conving sa se mai linisteasca cu munca" "A fost un om deosebit. Nici nu-mi vine sa cred ca nu mai este. Multi l-au blamat ca s-a plans de pensie, dar a avut tot dreptul sa se zbata si sa atraga atentia asupra acestei nedreptati. Pentru un aviator nu exista sambata, nu exista duminica, nu exista sarbatori legale, iar familia cade pe planul doi. Este tragic ce se intampla si prin cate trebuie sa treaca un profesionist, cat trebuie sa munceaca un aviator si la pensie pentru a-si castiga existenta. Am incercat sa-l conving sa se mai linisteasca cu munca. Noi, plilotii, avem toti porecle. El era 'Ciungu', eu eram 'Mortu'. Cand ne intalneam, mai si glumeam, nu doar discutam despre probleme", ne-a marturisit pilotul Marian Covache.
A lucrat sase ani in agricultura
Pilotul Bogdan Radulescu, un alt fost coleg de scoala militara al lui Adrian Iovan, ne-a dezvaluit cum era, atunci, in anii ‘80, circuitul profesional al pilotilor. "Pe vremea noastra, pilotii trebuiau sa fie ofiteri. Inainte, erau etape obligatorii dupa absolvirea scolii militare. Lucrai intai in aviatia sportiva, apoi in agricultura, iar dupa aceea pe avioane tip BN-2 si AN-24 si abia dupa aceea puteai fi pilot de linie. Adrian a inceput cu pilotajul pe Antonov 2. Sase ani a lucrat in agricultura, la aviatia utilitara. Pe urma, in timp, a zburat pe Ilyushin-18, BN-2, Antonov-24 si, cel mai important, a pilotat si Boeinguri 737. Cu acest tip de avion facut peste 13.000 de ore. Trebuia sa zburam intai pe BN-2 pentru a putea trece pe AN-24", ne-a povestit Bogdan Radulescu, a carui porecla de pilot era "Bubu". "In inimile noastre vei ramane un erou" Trupul neinsufletit al lui Adrian Iovan a fost depus la capela Bisericii "Sfantul Ilie", din centrul Capitalei si va fi inmormantat astazi, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu Catolic. Acolo s-au prezentat, pentru a-i aduce un ultim omagiu, mai multi membri ai familiei, dar si o multime de prieteni de-ai pilotului. Unul dintre cele mai impresionante mesaje de pe coroanele de flori depuse in jurul cosciugului lui Iovan a fost cel de la Romanita Iovan. Pe jerba depusa de aceasta se putea citi un mesaj emotionant, semnat de ea si de fiul celor doi, Albert: "In inimile noastre vei ramane un erou. Nu te vom uita niciodata! Albert si Romanita".
"ADIO, ADRIAN IOVAN!"
Pe contul sau de Facebook, Romanita Iovan a postat, inca de miercuri, urmatorul mesaj: "Stimate Doamne, stimati Domni,Cu regret va informam ca trupul neinsufletit al pilotului ADRIAN IOVAN va fi depus maine, joi 23 Ian 2014, intre orele 07.00 - 10.00 am la Scoala de Aviatie, din str Gratioasa nr 13 - sector 1. Incepand cu orele 11.00 sicriul va ajunge la Biserica Sf Ilie Rahova, din str Sfantul Ilie nr 5 - sector 4 Bucuresti, unde va ramane pana vineri 24 Ian 2014, cand incepand cu ora 13.00 va avea loc slujba de inmormantare. Dupa finalizarea slujbei inhumarea va avea loc la Cimitirul Bellu Catolic, din sos Olteniei nr 3 - 5, sector 4. Cu respect,Irina IOVAN si Romanita IOVAN". Un alt mesaj a fost postat tot miercuri pe site-ul Asociatiei Nationale a Aviatorilor Pensionari. In mesaj se spune: "Maine, 23.01.2014 ora 07:00, colegul și prietenul nostru ADRIAN IOVAN va fi depus la Școala Superioara de Aviație Civila. Intre orele 07:00 - 09:00 va avea loc comemorarea, urmand ca ulterior trupul neinsuflețit sa fie depus la Biserica Sf. Ilie Rahova, situata pe strada Sf. Ilie, nr.5, sector 4 Bucuresti (punct de reper Piața Unirii, Bulevardul Regina Maria). Vineri, 24.01.2014 ora 13:00, la Biserica Sf. Ilie, se va ține slujba de inmormantare, dupa care iși va gasi somnul de veci la Cimitirul Bellu Catolic." Asadar, azi, dupa o slujba care va avea loc incepand cu ora 13.00, sicriul cu trupul neinsufletit al pilotului-erou Adrian Iovan va fi inhumat in Cimitirul Bellu Catolic, in mormantul pe care aviatorul, parca presimtindu-si moartea, si l-a facut anul trecut, chiar langa locul de veci al parintilor sai. Un loc unde pilotul-erou a dorit sa-si petreaca... ETERNITATEA. Un loc unde azi sunt asteptati toti cei care l-au pretuit si iubit pe omul si pilotul-eroul pentru a-i spune: "ADIO, ADRIAN IOVAN! DUMNEZEU SA TE IERTE SI SA TE ODIHNEASCA IN PACE!" "In teribilul accident de luni, in care el si tanara rezidenta si-au pierdut viata, sunt sigur ca Adrian a facut tot ce era omeneste posibil pentru a-i aduce la sol in siguranta pe pasageri.", Marian Covache "Zbor lin printre stele, Adi Iovan.", Marian Covache, pilot