Despre performantele artistice ale Anei Constantinescu s-a scris si, cu siguranta, se va mai scrie. Am descoperit-o, cu ani in urma, ca membra a organizatiei de copii si tineri supradotati GIFTED EDUCATION, cand impresiona nu doar prin exuberanta cromatica a picturilor ei, dar si prin curajul cu care explora stiluri si tehnici artistice, pictand pe cele mai diverse suprafete: panze, mobilier, sticla, textile si chiar pereti. Dupa opt ani de studii de arta realizate in paralel cu scoala, astazi Ana este eleva a Colegiului National Gheorghe Lazar din Bucuresti si trainer voluntar la CENTRUL GIFTED EDUCATION.
O adolescenta de 17 ani, frumoasa, delicata, sensibila, dar plina de energie si forta creatoare care se reflecta intr-un Curriculum Vitae atat de bogat in premii, certificate si activitati de voluntariat, incat te intrebi cand a avut timp sa la faca pe toate: a absolvit Scoala de Arte Bucuresti si alte scoli si cursuri de arta si design, a participat cu lucrarile ei la numeroase expozitii, a castigat premii la concursuri de antreprenoriat si s-a alaturat mai multor programe de voluntariat ale CENTRULUI GIFTED EDUCATION si Salvati Copiii.
Inca isi cauta drumul artistic, dar se poate mandri deja cu realizari remarcabile. Recent a finalizat doua proiecte ambitioase de pictura si design, a pictat cu o tehnica proprie doua compozitii care au, fiecare, peste 7mp, pentru a demonstra ca orice perete poate fi privit ca o opera de arta. Si pentru ca este neobosita in a descoperi frumosul in tot ce o inconjoara, intre doua teme transforma in bijuterii obiecte de decoratiuni interioare. In mainile ei, o simpla rama de oglinda devine o mica bijuterie batuta in pietre semipretioase.
In proiectele ei de viitor isi propune sa isi duca visele mai departe, sa devina arhitect pentru a putea proiecta mai mult decat case sau orase spectaculoase si avangardiste: sa creeze si sa ofere lumii proiectul frumosului din viata.