Jurnalul National: Zilele culturii armene, un eveniment aflat la cea de a doua editie.

Sarbatoarea se desfasoara la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti in perioada 20-22 septembrie. Sunt organizate spectacole de muzica si dansuri traditionale armenesti, expozitii de fotografie si obiecte din patrimoniul religios armenesc.

Vizitatorii vor descoperi talentul si maiestria armenilor, participind la atelierele de obiecte hand-made, pictura si caligrafie, dar si la proiectii de filme. Rasfoind cartile din standul special amenajat, se pot afla amanunte despre cultura, istoria sau gastronomia armenilor. Participantii la eveniment vor putea simti gustul preparatelor armene, degustandu-le, la standurile special amenajate cu produse gastronomice, cafea si coniac.

Pentru copii se vor desfasura ateliere de basme armenesti, ateliere de realizat papusi din linguri si materiale vegetale, ateliere de pictat papusi din ipsos, face painting si multe alte surprize!

Deschiderea oficiala a avut loc vineri, 20 septembrie 2013, la orele 16:00, in prezenta organizatorilor si oficialitatilor. De asemenea, a avut loc un concert de duduk sustinut de trupa Trio Sonus si un spectacol de dansuri armenesti oferit de Ansamblul Xartavar

Ultima zi de festival se va incheia cu un concert sustinut de Eratii Dedeian Quartet