Editura Eikon a lansat recent, la Salonul International de Carte Bookfest, volumul "Machiavelli. O biografie" de Miles J. Unger, cu o prefata la traducerea in limba romana realizata de seful Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior.
"Machiavelli. O biografie", de Miles J. Unger, se alatura biografiilor lui Bismark si Richelieu in seria cartilor aparute la Editura Eikon ce pun bazele conceptului de superpolitica. Volumul este un adevarat manual de metoda politica, prezentand conceptia lui Machiavelli, extrem de actuala, asupra a ceea ce inseamna arta si stiinta exercitiului concret al politicii.
Cele trei carti - una despre Machiavelli, una despre Bismark si una despre Richelieu - sunt toate concepute, ca aparitie in limba romana, de directorul SRI, George Cristian Maior.
Potrivit editurii, lucrarea "Machiavelli. O biografie" reuneste monografii importante, aparute in Occident, cunoscute best seller-uluri.
Directorul Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucuresti, Mireille Radoi, considera ca desi termenul "machiavellism" este preluat in prezent "cu superficialitate si tratat drept negativ in discursul public" nu ar strica ca oamenii nostri politici sa invete ceva din "machiavellicul Machiavelli".
"Machiavellicul Machiavelli vorbeste despre legitimitate, legalitate, problema stabilitatii si a interesului statal, surprinde tensiunea dintre ce calitati trebuie sa aiba un om politic", a afirmat Mireille Radoi.
Analistul politic Vasile Sebastian Dancu crede ca volumul "Machiavelli. O biografie" este un ghid faimos pentru oricine care se bazeaza pe lume "asa cum este, nu cum ar trebui sa fie".
In cartea sa, Miles J. Unger s-a bazat pe surse italiene originale, precum si pe informatiile gasite in Florenta. Scriitorul il apreciaza pe Machiavelli drept fascinant si autoritar si considera ca opera acestuia ramane la fel de relevanta azi ca si atunci cand a fost scrisa.