Grupul Editorial RAO a lansat la Targul international de carte Bookfest 2013 cartea "Spionii. Cine sunt, ce fac", realizata de Centrul Surse Deschise din cadrul SRI sub coordonarea directorului institutiei, George Cristian Maior.
Prezentand volumul lansat in cadrul targului de carte Bookfest 2013, "Spionii. Cine sunt, ce fac", George Cristian Maior a precizat faptul ca suntem martorii unei premiere din mai multe puncte de vedere.
Pe de o parte, este vorba despre singura lucrare care abordeaza fenomenul spionajului din ultimele doua decenii in mod sistematic, folosindu-se in acest scop de sursele deschise.
Pe de alta parte, este prima aparitie publica a Centrului Surse Deschise din cadrul SRI, "o structura foarte puternica din punct de vedere intelectual care proceseaza si analizeaza si transmite informatie relevanta pentru tara noastra, bazata pe informatii publice".
Desi exista la nivel mondial numeroase carti care trateaza cazuri de spionaj care au afectat statele, putine sunt acelea dedicate spionajului contemporan. Parcurgand cartea, cititorul va fi introdus in lumea fascinanta a intrigilor si a vicleniei. Cunoscatorii vor putea observa continuitati si discontinuitati din punct de vedere al modului de operare al spionilor de-a lungul timpului. Pe de o parte, fascineaza faptul ca in 200 de ani s-au schimbat foarte putine in ce priveste esenta culegerii de informatii din surse umane. Pe de alta parte, George Maior remarca faptul ca, "in aceasta lume a exploziei informationale, fenomenul de spionaj nu s-a diminuat, ci, dimpotriva, s-a intensificat."

• Produs publicat in 2013 la RAO
• Data aparitiei: Mai 2013
• Colectia Biblioteca RAO
• Tip coperta: Brosata
• Numar pagini: 288
• ISBN: 978-606-609-450-4