Andrei Burtea sculpteaza in lemn. De curand, isi expune in cadrul expozitiei de la Sala Dalles sculpturile sale in lemn, dar si obiecte vechi pe care le-a mostenit de la strabunicul sau.
La standul sau, intitulat "Atelierul lui Andrei", puteti gasi cruci din lemn, crucifixuri mici, candela din lemn, dar si icoane pe lemn (care costa 35 RON, 65 RON si 100 RON, in functie de marime).
"Vrem sa participam si la targuri traditionale organizate in tara, precum cel de la Sfanta Parascheva", ne-a spus Silviu, fratele lui Andrei, care se pricepe si el la sculptura in lemn. Prietena lui Silviu are si ea o fire artistica: picteaza, canta si scrie poezii!
"Avem zece clienti care au venit zile la rand si au cumparat de la noi diverse crucifixuri si obiecte sculptate in lemn. Candelele, potocavele si ingerasii s-au dat bine!", ne-a spus Andrei Burtea.
La standul lor de la Sala Dalles, l-am intalnit si pe tatal celor doi frati, Valeriu Burtea, de la care acestia au mostenit talentul. Acesta face sculpturi in lemn si picteaza flori.
Obiecte vechi precum daltile, spiralele de strabunicul lor au facut deliciul celor prezenti.
Tot aici, puteti cumpara un dulapior vintage - la 450 RON si sporul casei - la 25 RON, precum si o vioara sculptata in lemn - la 100 RON.
Targul este deschis pana marti inclusiv.