Miercuri, 13.03.2013, la salonul Shades Beauty Lounge din Dorobanti a avut loc un eveniment destinat sa schimbe in bine viata unor femei din categorii sociale defavorizate.
Astfel, in parteneriat cu Asociatia Portico, au fost selectate 10 femei dezavantajate social, din cadrul proiectului ‘’Schimbam vieti prin igiena’’, carora li s-a oferit o schimbare de look in cadrul salonului de infrumusetare.
Doamnele prezente la eventimentul organizat de catre Asociatia Portico in parteneriat cu salonul de infrumusetare Shades Beauty Lounge din Dorobanti, au primit sfaturi oportune despre cum sa se ingrijeasca si despre importanta imaginii si a increderii in sine.
Specialistii salonului le-au oferit participantelor informatii utile legate de self care, vestimentatie, precum si despre importanta aspectului fizic in integrarea in societate, in gasirea unui loc de munca, sau, eventual, a unui partener de viata.
‘’Schimbam vieti prin igiena’’ este un proiect derulat in premiera in Romania la initiativa Asociatiei Portico in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si sustinut de companii de prestigiu, precum Whirpool si Unilever. Proiectul a aparut ca raspuns la nevoile identificate la nivelul comunitatii din Bucuresti.
Proiectul se adreseaza familiilor ce intampina probleme sociale si financiare, persoanelor fara venituri sau chiar fara adapost, varstnicilor si tuturor celor care nu isi permit sa aiba o masina de spalat in propria locuinta si consta in 3 spalatorii sociale gratuite, dotate cu masini de spalat si uscatoare, unde se ofera tot necesarul de detergent si balsam de rufe.
Acest eveniment a urmarit educarea femeilor in sensul acordarii unui minim de efort pentru un aspect fizic ingrijit, care sa complementeze rezultatele proiectului aaSchimbam vieti prin igiena’’.
Zece participante au beneficiat , spre bucuria lor, de o schimbare de look, realizata de stilistii si profesionistii salonului de lux, fapt ce le-a facut sa se vada mai frumoase si sa aiba mai multa incredere in ele.