Recent, un elicopter s-a prabusit la Londra, in apropiere de sediul MI6, toata lumea fiind in alerta, caci cu totii s-au speriat crezand ca este vorba despre un atac terorist. Actrita si regizoarea Delia Antal locuieste de 8 ani la Londra si sta aproape de locul in care a avut loc acest accident, care, din nefericire, s-a soldat cu doi morti.
"S-a creat o stare de alerta. In jurul orei 8 jumatate dimineata (10.30 ora Romaniei) m-a sunat editorul meu care m-a si trezit din somn, pentru ca trebuia sa ne vedem sa editam documentarul "WE CANnes".
Era in drum spre studio si a trecut prin zona cu pricina, a vazut tot si m-a sunat sa-mi spuna ca intarzie, pentru ca traficul era aglomerat. Am inteles ca un elicopter a intrat in coliziune cu o macara de pe o cladire... Eu am iesit apoi la geam si am vazut norul de fum care s-a imprastiat in tot orasul! E agitatie mare in oras!", povesteste Delia Antal. De aceasta data, actrita nu s-a speriat atat de rau, a fost cuprinsa doar de o usoara stare de panica, insa ea a ramas marcata de atentatele din 7 iulie 2005 de la Londra, cand o serie de explozii a lovit sistemul de transport. "De cand locuiesc la Londra, cea mai mare sperietura am tras-o in 2005. Atunci au fost incidentele cu bombe in metrouri si autobuze.
De atunci nu mai circul underground, am ramas marcata si azi de acele atentate si am devenit claustrofoba. Daca sunt intr-un spatiu unde e lume multa sau intr-un loc mic, inghesuit, ma simt foarte rau, mai ales cand calatoresc in locuri turistice, pentru ca acestea sunt tintele teroristilor. Atunci am decis sa conduc la Londra si din 2005 circul numai cu masina. La inceput a fost cam incomod, pentru ca e invers ca la noi, dar m-am obisnuit, in plus am muncit foarte mult ca sa strang banii sa-mi iau masina pe care mi-am dorit-o’, a mai completat actrita si regizoarea filmului "D’ORA".


Se simte in siguranta in Romania


Delia Antal a plecat din tara pentru ca si-a dorit sa faca cariera in actorie peste hotare, dar considera ca oricine se poate simti in siguranta in Romania.
"Este trist cand se intampla astfel de accidente. Acest eveniment care a avut loc azi dimineata la Londra nu a fost chiar atat de infricosator, se putea intampla oriunde, pacat ca au murit niste oameni. Este trist ca orasele si capitalele mari sunt tintele atacurilor si ale oamenilor rai. Dar, imi place sau nu, trebuie sa fiu departe de tara pentru a realiza ceva, profesional vorbind. Cel mai in siguranta esti in tara, in Romania, acolo nu se intampla nimic de genul acesta", a concluzionat Delia Antal.